Sanal banka mağdurları, yaşadıkları sorunları ve tecrübelerini aktararak, kendilerine yenilerinin katılmasını önlemek amacıyla internet sitesi kurdular. "www.sanalbankamagdurlari.com'' adlı sitede sorunlarını paylaşan 831 mağdur, vatandaşı, kendilerini örnek göstererek uyarıyorlar. Sitenin kurucusu Cem Polatoğlu, yaptığı açıklamada, amaçlarının ''sanal ortamda soyguna uğrayan'' mağdurların bir araya gelerek sorunlarına çözüm bulmak olduğunu söyledi. Kendisinin de bir mağdur olduğunu, siteye başvuranlar arasında öğretim üyeleri ve bilişimcilerin de bulunduğunu belirten Polatoğlu, Türkiye'de sanal ortamda banka dolandırıcılığının ''korkutucu boyutlara'' ulaştığını ifade etti.
''Sitemizde isminin açıklanmasına izin veren 831 kişi bulunurken, gerçekte bu sayı 10 binin üzerinde'' diyen Polatoğlu, mağdurların banka ve adlarını vererek şikayette bulunmaları halinde ilgili kurumların dava açtığını, bu nedenle mağdurların isimlerini vermekten kaçındıklarını ifade etti. Sloganlarının ''biz soyulmadık banka soyuldu, paralarımızı geri istiyoruz'' olduğunu anlatan Polatoğlu, şöyle konuştu:
''Çünkü bankalar gerekli önlemleri almadı ve halen de almıyor. Bugün bütün dünya ülkelerinde bankacılık hizmetleri artık e-imza ile gerçekleştiriliyor. Türkiye'de ise bu yaygınlaşmadı. Sanal dolandırıcılık sistemiyle sadece bu yıl mağdurların hesaplarından Rusya'ya yaklaşık 500 milyon dolar aktarıldığı tahmin ediliyor. Sanal ortamda mağdur edilenlerin hemen hemen hepsi bankaların hatası yüzünden soyuluyor.''