FİNANS

"Sıfır faizli krediden esnaf yararlanabilecek"

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkan Yardımcısı ve Konya Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Üzülmez, esnafa verileceği açıklanan krediyle ilgili olarak, bu krediden üretim yapan tüm esnafın yararlanabileceğini söyledi.

Üzülmez, yaptığı açıklamada, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan'ın, öncesinde, esnafa sıfır faizli 25 bin YTL kredi verileceğiyle ilgili açıklama yaptığı Sapanca'daki toplantıya, kendisinin de katıldığını söyledi.

Bu toplantıda Bakan Çağlayan'ın, ilk etapta toplam 125 milyon YTL tutarında, her esnafa 25 bin YTL'lik sıfır faizle kredi verileceğini açıkladığını anımsatan Üzülmez, "Bu kredi, belli şartları taşıyan esnafa, tıpkı daha önce KOSGEB'in KOBİ'lere verdiği istihdam ve ihracat kredisi gibi verilecek. Örneğin KOSGEB, 10 kişiye kadar ilave işçi çalıştıran KOBİ'lere, istihdam ettikleri ilave işçi başına 25 bin YTL tutarında, bir yıl faizsiz kredi vermişti" dedi.

Esnafa verilecek kredinin, üretim yapan esnafı desteklemek için verilecek bir kredi olduğunun altını çizen Üzülmez, şunları kaydetti:

"Bu krediden üretim yapan esnafın tümü yararlanabilecek. Sayın Bakan bize, bu şekilde sağlanacak kredi miktarının daha da artırılacağını söyledi. Daha sonra imkanlar nispetinde bu miktar 500 bin YTL'ye çıkarılacak. Sanayi ve Ticaret Bakanlığının bu krediyi verme işlemini çok kısa zamanda başlatacağı kanaatindeyim. Biz bu karardan son derece memnunuz, bu kredi miktarının daha da artırılmasından yanayız."

Üzülmez, kredi şartlarının şu an tam olarak belli olmadığını, şartları Bakanlığın zaman içinde belirleyeceğini belirterek, "Örneğin "vergi borcu olmamak" gibi bir şart aranabilir. Fakat vergi borçlarıyla ilgili çıkan af nedeniyle, esnafın bu krediden yararlanma konusunda büyük bir sorun yaşamayacağını düşünüyorum" diye konuştu.

Canlı Borsa
YORUMLARI GÖR ( 0 )
Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler