FİNANS

Şirket haberleri

**Oyak Yatırım Tarafından Hazırlanan Şirket Haberlerini Değerlendirme Raporu

**

Türkiye çimento toplam satışları Ağustos’ta yüzde 6 yükseldi.

Türkiye Çimento Müstahsilleri Derneği Ağustos ayı çimento istatistiklerini açıkladı. Ağustos ayında yurtiçi çimento satışları yıllık yüzde 4 daralırken, çimento ihracatında yüzde 50 artış görüldü.

Yurtiçi satışlardaki daralma Marmara ve Ege bölgelerinde yıllık yüzde 17 ve yüzde 10’a geriledi.

Akdeniz Bölgesi’ndeki satışlar ise yıllık yüzde 6 daraldı. 8 aydaki daralma ise yüzde 2’ydi. Karadeniz Bölgesi’nde ise 8 ayda görülen yüzde 3 daralma sonrasında Ağustos ayında yüzde 6 büyüme gerçekleşti.

Toplam çimento satışları, Marmara Bölgesi’nde ihracat pazarlarındaki yüksek talebin devam etmesi sayesinde yatay seyretti. Ege ve Karadeniz Bölgeleri’nde toplam çimento satışlarında yüzde 20 büyüme gözlemlendi. Bu büyümenin ana nedeni ihracattaki önemli artış ve yurtiçindeki daralmadaki gerilemeydi.

Böylece, 8 aylık periyodda yurtiçi çimento satışları yıllık yüzde 9 daralırken, ihracatta yüzde 34 yıllık artış yaşandı. İhracattaki en yüksek büyüme rakamları Ege, Akdeniz ve Marmara Bölgeleri’nde görüldü.

Ana hatlarıyla çimento satışları 8 ayda yıl sonu beklentilerimize paralel gerçekleşti. Türkiye’deki yurtiçi çimento satış hacmi için yıllık yüzde 10 daralma ve ihracat hacmi için yüzde 35 büyüme beklentilerimizi koruyoruz.

Memorial Hastaneleri’nin sahibi Aydın ailesi A-101’in yüzde 30’unu satın aldı...

Bilindiği üzere Hayat Holding A-101 hisselerini satmaya karar vermişti. A-101’in diğer ortakları yüzde 23 pay ile Cuneyt Zapsu’nun sahip olduğu Oligo Investment ve yüzde 22 pay ile Asya Bank’tır. A-101, 2008’de indirim mağazası şeklinde kuruldu ve Bim’e rakip olarak pazarda yerini aldı. Haber, A-101’in ortaklık yapısı ile endişeleri ortadan kaldırırken Bim için haber etkisi nötr’dür.

TeliaSonera ve Altimo, Turkcell ve Megafon şirketlerindeki ortaklık paylarını kuracakları yeni bir şirket altında birleştirme kararı aldı...

Analist Yorumu: Bu anlaşma ile TeliaSonera ve Altimo’nun arasındaki anlaşmazlıkların ortadan kalkmasıyla, ortaklar arasındaki anlaşmazlıklar daha kolay çözülme yollarının açılabileceğini düşünüyoruz. Öte yandan, Turkcell’in faaliyetlerinin üzerinde herhangi bir negatif etkisinin olacağını düşünmüyoruz.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler