FİNANS

Kapat

S&P Türkiye'nin kredi notunu bir kademe daha düşürdü

Kredi derecelendirme şirketi Standard & Poor's (S&P) Türkiye'nin kredi notunu bir kademe daha düşürerek, yatırım yapılabilir düzeyin "üç kademe altında" bulunan "BB-" düzeyine indirdi.

MyMani

Öne Çıkan İhtiyaç Kredileri

Tümü

0% Faizli Fırsat!

GARANTİ BBVA - %0 FAİZLİ 100.000 TL

Faiz Oranı

%0

Vade

3 Ay

Toplam Tutar

100.000 TL

Detayları gör

0% Faizli Fırsat!

DENİZBANK - %0 FAİZLİ 100.000 TL

Faiz Oranı

%0

Vade

3 Ay

Toplam Tutar

100.000 TL

Detayları gör

0% Faizli Fırsat!

İŞ BANKASI - %0 FAİZLİ 55.000 TL

Faiz Oranı

%0

Vade

3 Ay

Toplam Tutar

55.000 TL

Detayları gör

Avantajlı Fırsat

AKBANK %1.49 FAİZLİ 100.000 TL

Faiz Oranı

%1,49

Vade

12 Ay

Toplam Tutar

100.000 TL

Detayları gör

İstanbul, 2 Mayıs (DHA) - Kredi derecelendirme şirketi Standard & Poor's (S&P) Türkiye'nin kredi notunu bir kademe daha düşürerek, yatırım yapılabilir düzeyin "üç kademe altında" bulunan "BB-" düzeyine indirdi.
S&P'den yapılan açıklamada, not indirimine gerekçe olarak, "enflasyon görünümünde bozulma, liradaki değer kaybı ve ülkenin bozulan dış pozisyonu" gösterildi. Son indirimde, Türkiye'nin kredi notu görünümü ise "negatiften durağana" çevrildi.
Şirketin derecelendirme raporunda, "bozulan enflasyon görünümü"ne işaret edilerek, not indiriminin, "Merkez Bankası'nın son geç likidite penceresi faiz artırımına rağmen, döviz kurlarındaki uzun vadeli değer kaybı ve volatiliteye ilişkin endişeden" kaynaklandığı vurgulandı.
Türkiye'nin "bozulan dış pozisyon ve yurtdışından borçlu özel sektörde artan sıkıntılar"a da dikkat çekilen raporda, "dış finansman koşulları ve döviz kurunda daha fazla bozulma"nın yanında, özel sektörde "kırılganlıkların artması"nın da kredi notunun yeniden düşürülmesine neden olabileceği uyarısı da yapıldı.
Hükümetin ekonomiyi desteklemek için yürüttüğü maliye politikasının da genel mali durumda daha fazla bozulmaya neden olabileceği uyarısı da yapılan raporda, kredi notunun yeniden yükselmesi için, "Merkez bankasının enflasyonu yüzde 5.0 olan hedefine indirmesi ve cari açığın azalması" gerektiğine işaret edildi.

YORUMLARI GÖR ( 0 )

En Çok Aranan Haberler

Kapat