FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

SPK, Merkez Menkul'ün faaliyetlerini durdurdu

SPK Haftalık Bülteni’nde yer alan duyuruda, Merkez Menkul Değerler A.Ş.’nin, Sermaye Piyasası Yasası uyarınca tedrici tasfiyesine de karar verildiği bildirildi.

Bültene göre, Karacadağ Hayvancılık Tarım Ürünleri Ticaret ve Sanayi A.Ş., sermayesinin yüzde 99,69’unun 10 ortağa ait olması nedeniyle kurul kaydından çıkarıldı.

MENKUL KIYMET İHRAÇLARI
Sermaye Piyasası Kurulu, Deva Holding A.Ş.’nin 96 milyon lira bedelli, Vestel Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin de 160 milyon lira bedelli hisse senedi ihraç talebini kayda aldı.

Oyak Yatırım Menkul Değerler A.Ş.’nin 15 milyon lira başlangıç tutarlı "Oyak Yatırım Menkul Değerler A.Ş. Trend Takibi Serbest Yatırım Fonu’nun" 1.5 milyar adet 1. tertip katılma paylarının kurul kaydına alınması kararlaştırıldı.

Türkiye İş Bankası A.Ş., 323 milyon 53 bin 671 lira temettüden bedelsiz, Ostim Endüstriyel Yatırımlar ve İşletme A.Ş. de 3 milyon lira iç kaynaklardan bedelsiz hisse seneti ihracı için kurula başvurdular.

Yeni Gimat İşyerleri İşletmeleri A.Ş. de sermaye tavanını 19 milyon 200 bin liradan, 53 milyon 760 bin liraya yükseltmek amacıyla kurula başvurdu.

Türkiye Garanti Bankası A.Ş. Garantili Şemsiye Fonu ve Türkiye Garanti Bankası A.Ş. Koruma Amaçlı Şemsiye Fonu ihracı nedeniyle de kurula başvuru yapıldı.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler