FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

SPK'dan spekülatörlere 'ince ayar'

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), mevzuata aykırı işlemleri dolayısıyla Borsa yatırımcısı, aracı kurum görevlisi, işadamı ve şirket yöneticisi dört kişi hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunma kararı aldı. Kurul, bu kişilerden Halil Güvener hakkında ise ayrıca toplam 175 bin 680 YTL idari para cezası uygulanmasını kararlaştırdı.

SPK, Raymond James Yatırım Menkul Kıymetler A.Ş.’nin müşterisinin yaptığı şikayetin incelenmesi sonucunda, Şirkette müşteri temsilcisi olarak görev yapan Kamil Fethi Berkan hakkında kovuşturma yapılması ve Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.

SPK, www.vobsinyalleri.com adresli internet sitesinde üyelerine yönelik verdiği hizmetin “Yatırım Danışmanlığı” faaliyeti kapsamında olmasına rağmen, bu işi izinsiz olarak yaptığı belirlenen Yiğit Kaynak hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulmasını kararlaştırdı.

TUKAŞ’A MALİ TABLOLARIN DÜZENLENMESİ İÇİN İKİ AY SÜRE

Tukaş Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin 2005 ve 2006 hesap dönemlerine ilişkin finansal tablolarındaki “yanlış ve yanıltıcı” işlemlerle ilgili yapılan inceleme sonucunda, Şirketin söz konusu dönemde kamuya açıklanan mali tablolarının yalan, yanlış, yanıltıcı olması ve gerçeği yansıtmaması, tanımlanan fiilin “Sermaye piyasası araçlarının değerini etkileyebilecek yalan, yanlış, yanıltıcı, mesnetsiz bilgi verme” suçu kapsamına girdiği belirlendi. Kurul, söz konusu fiilde sorumluluğu bulunan şirket Genel Müdürü Ahmet Muhammet Uysal hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.

SPK söz konusu şirkete, 2005 yıl sonunda ve 2006 yılının başlarında yapılan muhasebe hilelerinin mali tablolar üzerindeki etkilerinin giderilerek, mali tabloların düzeltilmesinin sağlanması için iki aylık süre verecek. Ayrıca düzeltilen mali tablolar İMKB’de yeniden ilan edilecek.

GÜVENER TEKSTİL’E İŞLEM YASAĞI

Kerevitaş Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. hisse senedinde ilgili dönemde meydana gelen fiyat ve miktar hareketlerinin incelenmesi sonucunda, Halil Güvener hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunulması kararlaştırıldı. Ayrıca Güvener Tekstil Pamuklu Sanayi ve Ticaret A.Ş. hakkında borsalarda ve teşkilatlanmış diğer piyasalarda işlem yapma yasağı getirildi. Halil Güvener ve AGC Ana Gayrimenkul Pazarlama A.Ş. hakkında daha önce getirilen işlem yasağının devam etmesi uygun bulundu.

SPK’DAN 175.6 BİN YTL’LİK İDARİ PARA CEZASI

Güvener Tekstil Pamuklu Sanayi ve Ticaret A.Ş., AGC Ana Gayrimenkul Pazarlama A.Ş. ve Arzu Güvener hesaplarında ilgili tarihlerde Kerevitaş hisse senedinde gerçekleştirilen işlemler hakkında, Kurul'un “Özel Durumların Kamuya Açıklanmasına İlişkin Esaslar Hakkında Tebliğ”inde öngörülen açıklamanın yapılmaması nedeniyle Halil Güvener hakkında para cezası uygulanması kararlaştırıldı. Söz konusu tebliğ hükmünün 16 kez ihlal edilmesi nedeniyle, her biri için 10 bin 980 YTL olmak üzere toplam 175 bin 680 YTL idari para cezası uygulanmasına karar verildi.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler