FİNANS

Teknik göstergeler halen "sat" sinyali veriyor

Teknik göstergeler halen "sat" sinyali veriyor

Dünü beklediğimiz üzere satış baskısı altında geçiren endekste kapanış yüzde 1,30 luk değer kaybıyla 39,576 puandan tamamladı.

Güne aslında yatay seyirli bir başlangıç yapan endeks, ilk direnç seviyesi olan 40,300 seviyesini test etti. Ancak düşük hacim ve süren tedirginlik bu seviyenin kırılımını engelledi ve beklediğimiz üzere gelen satışla ilk ana destek seviyesi olan 39,900 de karşılanmaya çalışıldı. Ancak satışların ikinci seansta yoğunlaşmasıyla bir sonraki alt destek seviyesi 39,500 ünde altını gören endeks, kapanışta desteğinde tutunmayı başardı. Bileşik faizler yüzde 18,90 seviyesini gördü, dolar/ytl kotasyonları bir kez daha 1,19 direnç seviyesini kırmaya çabaladı.

Yurtdışı piyasalarda da mali sektör önderliğinde yüzde 1 leri aşan kayıplar hakimdi. Ancak sonrasında yönü yine gündem de ABD verileri belirledi. ABD´de dayanıklı tüketim malı siparişlerinin beklenmedik şekilde yüzde 1,3 artması(Bekl:yüzde 0.1'di), Fannie ve Freddie´nin 3 milyar dolar borçlanabilmesi ve petrolün yükselmesinin enerji şirketlerine alım getirmesi endekslerin toparlanmasını sağladı. Rakamlar 3. çeyrek için de talebin beklendiğinden güçlü olabileceğini ortaya koydu. Morgan Stanley 3. çeyrek için yüzde 0,4 olan GSYH büyüme beklentisini yüzde 0,8´e yükseltti.

Tüm bu gelişmelerin etkisiyle yurtdışında kayıpların önemli kısmının alınmasının etkisiyle hafif alıcılı bir görünümle güne başlamasını beklediğimiz endekste ilk test edilecek ana direnç seviyeleri 50 günlük ortalama olan 39,900 ve haftalık ortalama olan 40,200 olacaktır. Ancak güniçinde yön yine dış piyasalardaki gelişmelerle belirlenecektir.

Bugün için ilk kuvvetli destek seviyemiz 39,500 de bulunmakta. Şayet bu destek seviyesinde tutunum yaşanmaz ise endekste 38,500 e doğru destek arayışının sürebileceğini beklemekteyiz. Teknik göstergelerin halen satım sinyali vermesi endekste toparlanma eğilimini zorlaştırıyor. Alım yönünde iştahın azalması ve buna paralel düşük hacimli seanslar ise toparlanmayı zorlayan diğer etkenler olarak karşımıza çıkıyor. Temkinli duruş korunmalı. Güniçinde önemle takip edilecek veri ise ABD’de 2. çeyrek GSYIH ikinci tahmini (beklenti yüzde 2.7 artış) , 2.çeyrek kişisel tüketim (beklenti yüzde 1.6 artış) ve kişisel çekirdek tüketim harcamaları verisi oluşturmakta.

YORUMLARI GÖR ( 0 )
Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler