FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

TEKTU'da işlemler mahkemelik

"Borsada hisse senetleri üzerinde gerçekleştirdikleri manipülatif işlemlerle yapay fiyat ve yapay piyasa oluşumuna neden oldukları" öne sürülen 9 kişi hakkında iddianame düzenlendi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Ekonomik Suçlar Savcılığı'nca düzenlenen iddianamede, İMKB'de işlem gören Tek-Art Turizm Zigana A.Ş. hisse senetleri üzerinde, 21 Aralık 2005 ile 31 Ocak 2006 tarihleri arasında, "manipülatif işlemlerle yapay fiyat ve yapay piyasa oluşumuna neden olunduğu" belirtildi.

SPK'nın müşteki olarak yer aldığı iddianamede, şüpheliler ile soruşturma çerçevesinde düzenlenen bilirkişi raporuna göre, alım satım işlemlerinin gerçekleştirildiği tarihlerde tek tek şüphelilerin işlemlerinin, küçük oranlarda oluşu nedeniyle yapay piyasa oluşmasına yetmeyeceği ifade edildi.

SPK raporları ile bilirkişi raporları arasındaki çelişkinin giderilmesi ve delillerinin takdirinin mahkemeye bırakıldığı anlatılan iddianamede, şüpheliler eski bakan Mehmet Ali Yılmaz ile Orhan Gencebay, Ahmet Eroğlu, Seyit İbrahim Ungan, Ali Rıza Aksoy, Hakan Avcı, Ömer Dede, Tuğrul Dadaloğlu ve Murat Aksoy'un 2499 sayılı SPK Kanunu'nun 47/A-2 maddesi uyarınca cezalandırılmaları istendi.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler