FİNANS

Tüm sektörler vergi indirimi peşinde

Turizm, çimento, demir çelik ve denizcilik sektörleri ile süt üreticileri başta olmak üzere bir çok sektör, vergi indirimi için Maliye Bakanlığına başvurdu.

Küresel ekonomik krizin Türk ekonomisine olumsuz etkilerinin hafifletilmesi amacıyla hükümetin uygulamaya koyduğu vergi indirimleri, kapsam dışında kalan sektörleri de harekete geçirdi.

Vergi indirimleri dışında kalan çeşitli sektörler, Maliye Bakanlığı ve Gelir İdaresi Başkanlığından, kendi faaliyet alanlarında da katma değer vergi indirimine gidilmesi talebinde bulundu. Maliye Bakanlığı yetkilileri, "Bizden vergi indirimi talep etmeyen sektör neredeyse yok gibi" dedi.

Bu arada 3 ay süreyle vergileri düşürülen sektörler de vergi indirimlerinin devamı için kolları sıvadı.

Mobilyacılar, inşaat sektör temsilcileri ve beyaz eşyacılar indirimin Haziran ayından sonra da uygulanmasını talep ediyor.

ÖTV indirimi, 15 Haziranda sona erecek olan otomotiv sektörü ise ÖTV indiriminden sonra hurda indirimini de gündeme getirdi.

Öte yandan Maliye Bakanlığı yetkilileri, sabit telefonda vergi indirimi konusunda şu aşamada bir çalışmaları olmadığını, şu ana kadar kendilerine verilen bir talimat da bulunmadığını vurguladılar.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler