PricewaterhouseCoopers'in (PwC) ''2050'de Dünya: BRIC Ülkelerinin Ötesi Raporu''nda, Türkiye ekonomisinin 2050'de İtalya ekonomisini yakalayacağı bildirildi.
PwC'den rapora ilişkin yapılan yazılı açıklamada, 2050 yılında dünya ekonomisine ilişkin öngörüleri içeren raporun, Brezilya, Çin, Endonezya, Hindistan, Meksika, Rusya ve Türkiye'den oluşan E7 ülkelerinin ekonomik büyüklükte G7 ülkelerini geçeceği, yıllık ortalama yüzde 5,1 oranında ekonomik büyüme ile Türkiye'nin İtalya'yı yakalayacağı belirtildi.
Raporda, 2050 yılında küresel ekonominin birinci ligini E7 olarak anılan yükselen ekonomilerin oluşturacağı, bununla birlikte E7 dışında kalan 13 yükselen ekonominin de ekonomik gelişimini tamamlamış OECD üyesi ülkelerden (Türkiye, Meksika ve Güney Kore dışındaki üyeler) çok hızlı bir şekilde büyüyeceği öngörüldü. Türkiye'nin 2050'ye kadar cari kura göre yıllık ortalama yüzde 5,1, satın alma gücü paritesine göre yüzde 4,2 oranında büyüyeceği öngörülen raporda, 2050 yılında Türkiye'nin, milli gelirini cari kura göre 3 katından fazlasına, satın alma gücü paritesine göre 2 katına çıkarmış olacağı ve ekonomik büyüklükte İtalya ile aynı düzeyi yakalayacağı vurgulandı.
''2050'de Dünya'' çalışmalarını yürüten PwC Makroekonomi Bölümü Başkanı John Hawksworth, küresel ekonominin ağırlığının Çin, Hindistan ve diğer büyük yükselen ekonomilere kaydığı, yaptıkları analizin bu sürecin daha da ileriye gideceğini ortaya koyduğunu kaydetti.
PwC Türkiye Başkanı Cansen Başaran Symes de ''İçinde bulunduğumuz bu süreç, Türkiye için büyük bir fırsat. Bu noktada önemli olan, bu sürece uygun bir stratejinin oluşturulması'' görüşünü dile getirdi.