FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Varlık Barışı'nda hedef tutmadı

**Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Akif Paksoy'un soru önergesine verdiği yanıt, Varlık barışı için hedefteki 100 bin kişiden sadece 17 bin 75'inin beyan ve bildirimde bulunduğunu ortaya koydu.

**

Şimşek, varlık barışı kapsamında 19.1 milyar lira matrah beyan edildiğini ve yaklaşık 600 milyon lira vergi tahakkuk ettirildiğini bildirdi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Akif Paksoy'un Varlık barışıyla ilgili soru önergesini yanıtladı. 22 Kasım 2008 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Bazı Varlıkların Milli Ekonomiye Kazandırılması Hakkında Kanun ile gerçek ve tüzel kişilere ait olan yurtdışındaki para, döviz, altın, menkul kıymak ve diğer sermaye piyasası araçlarının ekonomiye kazandırılmasının amaçlandığını söyleyen Bakan Şimşek, Bilindiği üzere zaman zaman dünyada ortaya çıkan ve tüm ülkeleri olumsuz etkileyen ekonomik gelişmelere karşı ülkeler tedbir paketleri uygulamaya koymaktadırlar. Ülkemizi de etkileyen son ekonomik krizin etkilerinin en aza indirilmesi ve kısa sürede bu kriz ortamından çıkılması için uygulamaya konulan tedbirler kapsamında Varlık Barışı da yürürlüğe girmiş bulunmaktadır" dedi.

Vergi uygulamaları hakkında mükellefleri bilgilendirmenin vergi idaresinin asli görevlerinden olduğunu da kaydeden Bakan Şimşek, vergi barışı uygulamasının başarılı olması için kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren yazılı ve görsel basında yoğun tanıtıcı yayınlar yapıldığını, afişler bastırıldığını ve TOBB gibi özel sektör ve sivil toplum örgütlerinin de bu kampanyaya gönüllü katıldığını vurguladı.

Bakan Şimşek, soru önergesine verdiği yanıtta varlık barışı rakamlarına ilişkin de bilgi verdi. Buna göre sözkonusu kanun kapsamında 30 Eylül 2009 tarihi itibariyle 7 bin 439'u gerçek, 9 bin 410'u tüzel kişi ve 226 da diğerleri olmak üzere toplam 17 bin 75 kişi beyan ve bildirimde bulundu. Bu çerçevede ise 19.1 milyar lira matrah beyan edilirken yaklaşık 600 milyon lira vergi tahakkuk ettirildi.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler