FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Vekile 426, asgari ücretliye 19 lira zam

DSP Genel Sekreteri ve Denizli Milletvekili Hasan Erçelebi, Hükümetin memur ve sözleşmelilerin maaşına Temmuz ayından itibaren yüzde 4.5 oranında zam yaptığını hatırlatarak, "Buna göre bir hizmetlinin maaşına 51, müsteşarın maaşına 195, milletvekili maaşına ise 426 TL zam yapılmıştır. Asgari ücrete yapılan zam ise sadece 19 TL'dir" dedi.
***** Erçelebi yaptığı yazılı açıklamada, Hükümetin bu üzücü tabloyu ortadan kaldırması gerektiğini ifade etti. Erçelebi, "Bizim DSP olarak teklifimiz, bütün çalışanlara, emeklilere, gazilere ve şehit ailelerine seyyanen 250 TL zam yapılmasıydı. Hükümet bu teklifimizi duymazlıktan geldi" diye konuştu.
*****

-KRİZ MASASI OLUŞTURULMALI-
Açıklanan son rakamlara göre Türkiye ekonomisinin yüzde 13.8 oranında küçüldüğünü ifade eden Erçelebi, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye ekonomik kriz yüzünden alev alev yanmaktadır. Hükümet bu yangını sırça köşkten seyretmekten vazgeçmeli, yangını söndürmek için acil olarak kriz masası oluşturmalıdır. Önümüzdeki dönemde işsizliğin daha da artacağı tahmin edilmektedir. Hükümet, bir an önce ülkenin gerçek gündemine dönmelidir." (ANKA)

Express


En Çok Aranan Haberler