FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yabancı alıma geçti, dolar ne olacak?

Yurtiçi döviz piyasasında, kar realizasyonlarının ardından ABD'de açıklanacak ve Cuma günkü istihdam verisi açısından gösterge niteliği taşıyan ekonomik data bekleniyor.

Piyasanın ABD'de Cuma günü açıklanacak istihdam verileri öncesinde yatay seyir izleyebileceği, bu rakamların ardından gözlerin ABD'de yeni Başkan Barack Obama tarafından açıklanması bekleyen ekonomik teşvik paketine çevrileceği tahmin ediliyor.

[DÖVİZ PİYASASINDAKİ GELİŞMELERİ ANINDA İZLEYİN

](https://finans.mynet.com/doviz/)

Bir banka yetkilisi, Goldman Sachs'ın dolar/TL kurunda alıcı olduğunu duyduklarını belirtti.

Yetkili, avro/dolar paritesinin bir miktar aşağı gelirken dolar/TL kurunda bir miktar yükseliş görüldüğünü ifade etti.

İnterbank'ta en düşük 1.5040, en yüksek 1.5273 seviyesini gören dolar/TL kotasyonları saat 15:00 itibari ile 1.5193 - 1.5257 civarında bulunuyor.

Avro/dolar paritesi ise aynı saatlerde yüzde 0.41 oranında artışla 1.3592 civarında bulunuyor.

Dolar/TL kurunun aşağı gitmesi için biraz daha yer olabileceği görüşünü savunan yetkili, "Avro/dolar paritesinin biraz daha yukarı hareket etmesini bekliyoruz. Paritede 1.3670 - 1.3700 aralığı denenebilir. Dolar/TL kurunda 1.5000 altını göreceğiz diye düşünüyorum" dedi.

ABD'de Cuma günü gelecek tarım dışı istihdam verileri öncesi gösterge niteliği taşıyan Aralık ayına ilişkin ADP/Marcoeconomic Advisers özel sektör istihdam verileri TSİ 15:15'de açıklanacak.

Bir önceki dönemde 250 bin azalan istihdamın 515 bin azalması bekleniyor.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler