FİNANS

Yabancı IMF ile stand-by istiyor

Uluslararası yatırım danışmanlık kuruluşu Lehman Brothers, Türkiye'nin IMF ile yapacağı bir İhtiyati Stand-By düzenlemesinin, yatırımcı kaygılarını hafifleteceğini bildirdi.

Lehman Brothers tarafından yapılan haftalık çalışmada, Türkiye, Güney Afrika, İsrail, Polonya, Macaristan ve Çek Cumhuriyeti gibi ülkelerin ekonomik kırılganlıklarının arttığı, ancak bu ülkelerden, Çek Cumhuriyeti ve İsrail mali durumunun nispeten iyi olduğu vurgulandı.

Türkiye ile Güney Afrika'da cari açığın hızla yükseldiğinin belirtildiği çalışmada, bu ülkelerdeki cari açığın finansmanında yabancı sermaye girişlerinin büyük önem taşıdığı kaydedildi.

Türk Lirası üzerindeki baskının arttığına dikkat çekilen çalışmada, Merkez Bankasının likidite sıkılaştırıcı ve faizleri yükseltici politikasının, Liranın değer kaybını önlediği ifade edildi.

Türkiye'de, gerek siyasi belirsizlik, gerekse dış ekonomik koşullar nedeniyle yatırımcıların kaygılarının arttığı, ancak bir yandan da cari açığını finanse edebilmek için sermaye girişine ihtiyacı bulunduğu vurgulandı.

Lehman Brothers çalışmasında, bütün bu olumsuz gelişmelere rağmen, Hükümetin, İhtiyati Stand-By seçeneği üzerinde çalışmasının olumlu bir gelişme olduğu belirtilirken, IMF ile yapılacak bir İhtiyati Stand-By'ın, yatırımcı kaygılaranı hafifletirken, yabancı sermaye girişlerini de artıracağı kaydedildi.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler