FİNANS

Yasak sigara firmalarını dışarıya yöneltti

**Kapalı alanlarda sigara yasağının iç tüketimi azaltmasının ardından sigara firmaları dışarıya yöneldi.

**

Tekel'i satın alan British American Tobacco (BAT), Türkiye'deki üretim kapasitesini 2 katına çıkarmak ve ilave üretimi tümüyle ihraç etmek için kolları sıvadı.

BAT Kurumsal İlişkiler Direktörü Tuna Turagay, AA muhabirine sektördeki durum ve BAT'ın yeni dönem hedefleri konusunda açıklamalarda bulundu.

Sigara sektöründe sürekli yeni düzenlemelerle karşı karşıya kaldıklarını ve bunun da sıkıntı yarattığını kaydeden Turagay, "Sektör olarak önümüzü görmek istiyoruz" dedi. Turagay, şöyle devam etti:

"Sonunda yasal bir sektörde faaliyet gösteriyoruz. Türkiye ekonomisine vergisel olarak yüzde 8'lik bir katkımız var. Sektörle ilgili düzenlemeler yapılırken, bunların sektörle paylaşılması, en azından bizim de görüşlerimizin alınması, uygulamada karşılaşılan sıkıntıların ortadan kaldırılması açısından iyi olur. En azından Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu, uygulamada karşılaşılan sorunları bir şekilde görür diye düşünüyoruz. Tamam Türkiye, belli konularda, Dünya Sağlık Örgütünde bu işin başını çekmek istiyor. Ama belli noktalarda da geçiş süreçleri verilmeli. Bir düzenleme yapılırken bizim de iş dünyasında çalıştığımız dikkate alınmalı."

"BİZE BİR ŞEY VERİN" DEMİYORUZ "Devlete (bize bir şey verin) demiyoruz" şeklinde konuşan Turagay, BAT'ın yeni döneme ilişkin hedeflerini de anlattı.

Türkiye'de sektörün 20 milyar lira civarında bir büyüklüğe sahip olduğunu bildiren Turagay, BAT'ın da sektördeki payının ise yüzde 28-30 civarında bulunduğunu kaydetti.

Türkiye'de sigara pazarında en alt segmentin payının yüzde 60-61, orta ve üst segmentlerin payının da yüzde 20'şer olduğuna dikkat çeken Turagay, BAT'ın her segmentte var olmaya çalıştığını söyledi.

Turagay, şöyle devam etti:

"Özellikle Tekel'i aldıktan sonra alt segmentte çok ağırlığımız oldu. O nedenle alt segmentte maktu vergiye gelen her artış bizi doğrudan etkiliyor.

BAT olarak Türkiye'yi ihracat üssü olarak konumlandırmıştık. Önümüzdeki dönemde kapasitemizi daha da artırmak istiyoruz. Şu an 50-60 milyar adet arasında üretim kapasitemiz var. Bu kapasiteyi yaklaşık 2 katına çıkaracağız. Bunu 100 milyar adet yapmak istiyoruz. İlave kapasitemizi de doğrudan doğruya ihracata yönelteceğiz. Türkiye'yi hem AB ülkeleri, hem de Ortadoğu ülkeleri için ihracat üssü yapacağız. Türkiye'nin ihracat açısından konumunu güçlendirmeyi hedefliyoruz."

YORUMLARI GÖR ( 0 )
Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler