FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yatırımcılarının kararsızlığı altını sıkıştırıyor

Troy Kıymetli Madenler Ticareti Tarafından Hazırlanan Kıymetli Madenler Raporu:

İstanbul Altın Borsası’nda Salı günü 134 kg altın işlemi gerçekleşirken, gümüşte ise işlem geçmedi. Altın işlem miktarının 79 kg’ı T0, 9 kg’ı T1, 5 kg’ı T2, 5 kg’ı T4, 36 kg’ı T5 vadelere gerçekleşirken altında son işlem fiyatı 958.00 dolar/ons oldu.

Altın, Salı gününe 952.00 dolar/ons’tan giriş yaptı. Asya piyasalarında aşağı yönlü, Avrupa piyasalarında ise dalgalı seyretti. Petrol fiyatları, hafta başında 1.3805 seviyesine kadar gerileyen Euro/dolar paritesinin yükselişe geçmesiyle birlikte yukarı yönlü ivme kazanırken, altın da bu yükselişe ayak uydurarak günün en yüksek seviyesi olan 962.05 dolar/ons’u gördü. Sonrasında kapanışa doğru gevşeyen altın 954.90
dolar/ons’la günü bitirdi. Dün sakin ve düşük işlem hacimlerinin gerçekleştiği bir gün oldu. Bugün ise ABD’den gelecek FED imalat raporu ve dış ticaret dengesine ilişkin açıklanacak rakamlar piyasaları hareketlendirebilir ancak altını sıkıştığı yerden kurtarmaya yetmeyebilir. Fiyat hareketlerinin 940-965 dolar/ons arasında gerçekleşmesini bekliyoruz. Bugün, Almanya’dan TÜFE, AB uyumlu TÜFE, ABD’den Bloomberg küresel güven göstergesi, emlak kredisi başvuruları, dış ticaret dengesi, ayık bütçe dengesi, FED imalat sektörü raporu, verileri açıklanırken, FED’den Lacker ve Duke konuşma yapacaklar."

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler