FİNANS

Yumurta fiyatları yükseldi

Kuş gribinden sonra zorlu bir dönemi geride bırakan yumurta sektörü, Ramazan ayına hazırlık, tatilden eve dönüşlerin artması gibi nedenlere bağlı
olarak talebin yükselmesiyle rahat nefes aldı. Konya Yumurta Üreticileri Tarımsal Birliği (KYÜTB) Başkanı Hasan Konya, kuş gribinin Türkiye'deki bütün tavuk çiftliklerini derinden etkilediğini söyledi.Ülke genelinde birçok çiftliğin kapısına kilit vurduğunu, maliyetlerin düşürülmesi adına milyonlarca tavuğun kesildiğini belirten Konya, bu yüzden yumurta üretiminin azaldığını bildirdi. Konya, Türkiye genelinde yumurta üretiminin azalması nedeniyle şu andaki arzın talebi karşılayamadığını, bu nedenle de fiyatların yükseldiğini bildirdi.

Fiyatların 2 ay içinde yüzde 35-40 arasında arttığını vurgulayan Konya, ''Toptan fiyatlar ortalama 13-14 YKr arasında oluşuyor. Okulların açılmasıyla talep daha da yükselecek. Arz-talep dengesizliğinin büyümesi fiyatları biraz daha yukarılara çekecek. Ancak okullar açıldıktan sonra birkaç hafta içinde fiyatların yükselişi durur ve bir denge oluşur'' dedi.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler