FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sanayicilerden İran atağı!

OSİAD, üyelerinin iş yapma olanaklarını artırmak amacıyla İran'la işbirliği zeminleri yaratmaya çalışıyor.

Sanayicilerden İran atağı!

Ostim Sanayici ve İşadamları Derneği (OSİAD), üyelerinin iş yapma olanaklarını artırmak amacıyla İran'la işbirliği zeminleri yaratmaya çalışıyor. OSİAD Başkanı Adnan Keskin, dernek olarak komşularla olan ekonomik işbirliğinin artmasını arzu ettiklerini ifade ederken, yaşamsal konulardaki ambargoyu doğru bulmadıklarını söyledi.

İran'ın Ankara Büyükelçisi Alirıza Bikdeli'nin OSİAD ziyaretiyle başlayan ekonomik işbirliği arayışları devam ediyor. Bikdeli'nin daveti üzerine OSİAD yönetimi ve İran'da iş yapan firma temsilcileri tekrar bir araya geldi. İran'ın Ankara'daki büyükelçilik binasında gerçekleştirilen görüşmede Ticari Ateşe Faraz Chamani, OSİAD Başkanı Adnan Keskin, yönetim kurulu üyeleri ve İran'a iş yapan firmaların temsilcileri bulundu. Ticari Ataşe Faraz Chamani, Türkiye açısından İran'ın iyi bir pazar olduğunu, Türk sanayicilerinin de bu pazarda yer edinmelerini istediklerini söylerken Büyükelçi Alirıza Bikdeli, İran ve Türkiye arasındaki işbirliğinin artmasından yana olduklarını bildirdi. İran'a uygulanan yaptırımlar nedeniyle iki Müslüman komşu ülkenin işbirliğine engel konulduğunu belirten Bikdeli, "Türkiye, komşu ülkeleri ile ilişkilerini güçlendirmek zorundadır. Türkiye'nin büyümesi sevindiricidir. Ticaret adamı güvenliği olan yerde yatırım yapmak ister. İran, Türk yatırımcılar için güvenli bir ülkedir. İran'a gelin, yatırım yapın" dedi.

PARA TRANSFERLERİNDE SORUNLAR VAR
OSİAD Başkanı Adnan Keskin ise para transferlerinde yaşanan sorunlara dikkat çekti. Ticarette güvenli bir ortamın önemli olduğunu, dernek olarak komşularla olan ekonomik işbirliğinin artmasını arzu ettiklerini ifade eden Keskin, yaşamsal konulardaki ambargoyu doğru bulmadıklarını söyledi. Keskin, iki ülke arasındaki sorunların aşılmasından sonra ticaret yapmaktan mutluluk duyacaklarını sözlerine ekledi. (ANKA)

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler