FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Araç sahiplerine kritik uyarı! "Bin liradan kaçıp 25 bin liradan olmayın"

Soğuk havalar etkisini göstermeye başlarken, oto tamir ustalarından otomobil sahiplerine ciddiye alınması gereken bir uyarı geldi. Özelikle antifriz ve akü bakımına vurgu yapan ustalar, sürücülere kışlık bakımdan kaçınmamalarını konusunda uyarıda bulundu. Kış bakımının muhakkak yapılması gerektiğini belirten ustalar, bin liralık kışlık bakımdan kaçan sürücülerin ileride 25 bin lira masrafla karşı karşıya kalabileceklerini dile getirdiler.

Araç sahiplerine kritik uyarı! "Bin liradan kaçıp 25 bin liradan olmayın"

Otomobiller için kışlık bakım büyük önem taşıyor. Özellikle soğuk havaların etkisini göstermeye başlamasıyla birlikte güvenli yolculuklar için otomobil kışlık bakımlarının yaptırılması gerekiyor. Elazığ'da ise aralık ayı ile birlikte soğuk havalar etkisini göstermeye başlarken, oto tamir ustaları araç sahiplerini kışlık bakım konusunda uyardı Kış bakımının muhakkak yapılması gerektiğini belirten ustalar, özellikle antifriz bakımının en önemlisi olduğunu ifade etti.

"BİN LİRADAN KAÇIP 25 BİN LİRADAN OLMAYIN"

Ani soğumalarda antifriz eksikliğinin araçta bloğun patlamasına, motorun kirlenmesine sebep olabileceğini aktaran ustalar, toplamda bin liralık kışlık bakımdan kaçan sürücülerin ilerde 25 bin liralık masrafla karşı karşıya kalabileceğini söyledi.

AW773926_03

"MOTORA 20 BİN LİRA GİBİ BÜYÜK MASRAFLAR ÇIKARTABİLİYOR"

Aralık ayı itibarıyla yoğunluk olduğunu aktaran otomotiv mühendisi Buğra Aygündüz, “Kışlık bakımlar çok önemlidir. Özelikle antifriz ve akü bakımı çok önemlidir. Akü, kış aylarına geldiği zaman kendini boşaltıyor. Antifriz derecesi düşük olduğu zaman araç çalışmayabilir. Motor sıcaklığı yüksek olabilir ve kitlenme meydana gelebilir. Biz servisimizde ücretsiz kontrolleri sağlıyoruz. Antifriz, lastik diş derinliği, motor yağını kontrol ederiz. Fren ve hidrolik yağına kadar kontrolleri gerçekleştiriyoruz. Şu anda kışlık bakımlar bin ile bin 500 lira arasında değişiyor. Aracın markasına ve modeline göre değişiklik gösteriyor. Bir antifriz 150 lira civarındadır. Antifriz gibi basit bir şeyin gözden kaçırılması bile motora 20 bin lira gibi büyük masraflar çıkartabiliyor. Şu an servisimizde bayağı bir yoğunluk mevcut” dedi.

AW773926_05

"BİN LİRALIK BAKIM YAPTIRMIYOR, 20-25 BİN LİRA MASRAF İLE KARŞILAŞIYOR"

Oto tamir ustası Yunus Karabulut ise, “Aracın antifrizini kontrol ediyoruz. Fren hidroliği, motor yağını ve balatalarını kontrol ediyoruz. Kışlık bakım önemlidir. Aracın antifrizini değiştirmediğin zaman belli bir derecede motor blokları donma yapar. Antifriz donma yapar. Bin liralık bakım yaptırmıyorlar ve aradan zaman geçiyor. Ardından müşterimiz geliyor, 20-25 bin lira masraf ile karşılaşıyor. Motorla ilgili sıkıntı yaşıyor” diye konuştu. (İHA)

Anlık Borsa


En Çok Aranan Haberler