FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

BMW'nin Z serisi yenilendi

BMW’nin bir süredir üzerinde çalıştığı Z ailesine ikinci bir Zagato modeli daha eklendi.

BMW'nin Z serisi yenilendi

2013 model yılı için Z serisi üzerinde ufak değişiklikler planlayan BMW, yenilikleri bununla sınırlı tutmaya niyetli değil. Bunun için ünlü tasarım firması Zagato ile çalışan firma, işbirliğinin ilk ürünü olan Zagato Coupe’yi birkaç ay önce tanıtmıştı. Şu sıralar ABD’de devam eden Pebble Beach etkinliğinde ise ikinci Zagato- BMW karışımı model karşımıza çıktı.

İkinci dünya savaşı sonrasında uçaklarda kullanılan hafif ve dayanıklı gövde tasarımlarını otomobillere uygulayarak üne kavuşan Zagato, özellikle aerodinamik ve hafiflik üzerindeki başarısıyla biliniyordu. Bu sebeple Alfa Romeo, Fiat ve Lancia gibi firmalar o yıllarda Zagato işbirliğiyle modeller geliştirmişti. Ancak Milano merkezli bir tasarım firması olarak Zagato öyle ünlü oldu ki artık sadece dış tasarım konusunda bile dünyanın önde gelenlerinden.

Z serisine farklı bir hava katmak isteyen BMW de Zagato’nun tasarımlarına baş vurmaya karar vermiş. Bu işbirliğinin ikinci olan Zagato Roadster, gerçekten de ‘ebeveynlerini gururlandıran bir evlat’ olmuş.

Ön ve arka far tasarımıyla standart Z modellerinden hemen ayrılan BMW Zagato Roadster, özel olduğunu hemen hissettiriyor. Hem ön hem de arkada çok agresif far tasarımları tercih eden Zagato, BWM’nin İ serisinde yakaladığı havayı da yansıtmayı başarıyor. Bunun yanında aracın burnunun uzatılması ve kaput üzerine yerleştirilen hava kanallarıyla dış tasarım tamamlanıyor. Aracın yan ve iç tasarımı da detaylarıyla ön planda. Özel renkte bir deri malzeme ile döşenen iç mekan, koltuklarda Z logosu ve koltukların arkasına yerleştirilen döşeme ile aynı renkte roll barlar bu modelin özel olduğunu kanıtlar nitelikte.

Performans verileri hakkında fazla bilgi verilmese de aracın SDrive35 is ile sistemini kullanacağı söylenmiş. Bu da aracın 335 beygir gücünde düz 6 silindirli turbo bir motor ile donatılacağını müjdeliyor. Standart Z4 modeli bu motor ile 0'dan 100km hıza 4.7 saniyede ulaşabiliyor.

İlk aracın aldığı pozitif yorumlar üzerine Roadster modelini geliştiren BMW, aracın piyasaya çıkıp çıkmayacağı konusunda ise konuşmaktan kaçınıyor. Firmanın bu modeli sınırlı sayıda üretip yüksek bir fiyattan satabileceği belirtiliyor.

[

****](http://www.scroll.com.tr/88730/bmw-z-efsanevi-kaldigi-yerden/)

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler