FİNANS

Olağanüstü süper bir spor otomobil

Automobili Lamborghini, 2011 Katar Motor Show’da son derece özel ve cazip bir aracın dünya prömiyerini gerçekleştirdi: Gallardo LP 560-4 Bicolore...

Olağanüstü süper bir spor otomobil

Murciélago modelinin yerine geçen V12’nin Cenevre Motor Show’da ilk defa görücüye çıkmasından sadece bir ay önce Automobili Lamborghini, 2011 Katar Motor Show’da son derece özel ve cazip bir aracın dünya prömiyerini gerçekleştirdi: Gallardo LP 560-4 Bicolore...

Bu model, Avrupa ve Asya-Pasifik pazarları için üretilecek özel seri bir süper spor otomobil olup, Amerika pazarında ise yalnızca LP 550-2 versiyonu ile alınabilecek. Adının da işaret ettiği gibi bu özel seri, iki renkli özel bir boya rengine sahip ve iç mekânı da buna uyumlu. Otomobil, eksiksiz bir standart donanım yelpazesi sunuyor. Siyah tavan ve gövdenin kalan kısmı (beş renk seçeneği mevcut) arasındaki ince kontrast, Gallardo LP 560-4’ün keskin, dinamik çizgilerini vurgularken, aynı anda da sportifliğini artırıyor ve otomotiv tasarımı alanındaki bu son derece prestijli modele bir parça daha zarafet katıyor.

560 HP güç üreten V10 motorun muazzam gücü, sürekli dört tekerlekten çekiş sistemin dört dörtlük kavraması ve şasisinin jilet gibi keskin hassasiyeti ile Lamborghini’nin tarihindeki en başarılı süper spor otomobil hayal gücünü çalıştırıyor. 0-100 km/h hızlanmasını 3.7 saniyede tamamlaması ve 325 km/h’lik azami hızı, nefes kesen performansının göstergeleri arasında yer alıyor.

Eşsiz tasarım DNA’sı
Lamborghini’nin emsalsiz tasarım DNA’sının başarısı, konsantre gücün ve hassas işlevlerin güzelliğinde yatıyor. Gallardo, sadelik yanlısı bir tasarım anlayışına sahip olduğu için kaporta kesin bir şekilde biçimlendirilmiş ve süslemelerden tamamen arınmış durumda. Zamanın ötesine geçen bir tasarım ve kendinden taviz vermeyen bir sürüş makinesi. Bunların her ikisi de Lamborghini Gallardo’yu meydana getiriyor.

Kişiselleştirilmiş görünümü sayesinde daha da olağanüstü
Yeni Bicolore modeli ile Lamborghini on silindirli model serisinde ayrı bir tasarım özelliğini vurguluyor. Gövdenin üst kısmının siyah rengi ile uyumlu renkteki dış boya, Gallardo’ya, daha da geniş, daha uç ve yola doğal olarak yapışık gibi görünen yeni, daha agresif bir kişilik veriyor. Cam hattından yukarıya kadar (sütunlar, tavan, motor kaputu ve arka spoyler dâhil olmak üzere) beş renk seçeneğiyle (metalik sarı, metalik turuncu, metalik koyu gri, opak beyaz ve metalik mavi) sunulan gövdenin alt kısmıyla mükemmel bir kontrast oluşturan pastel siyah Noctis Siyahı ile bezendi. Dış görüntü, ağırlıkları minimum seviyeye indirmek için titanyum grisi cilalı 15 kollu Skorpius alüminyum jantlarla zenginleştirildi. Hava girişleri ve ön spoyler de tıpkı arka difüzörün üst bölümü gibi yüksek parlaklığa sahip siyah cila ile boyandı.

Üstün kalite ve son derece bireysel iç mekân
Siyah ve gövde rengi arasındaki kontrast, Gallardo LP 560-4 Bicolore’nin iç mekânında mütevazı ve zarif bir şekilde tekrarlanıyor. Gösterge paneli, koltuklar, kapı panelleri ve yolcu bölümündeki diğer unsurlar en iyi kaliteden “Nero Persus” deri ile döşenmiş, gövde rengine uygun renkteki düzgün dikişlerle ince bir kontrast yaratılmış: Sarı, turuncu, mavi ve gri.
Orta konsoldaki e-gear şanzımanın kenarında, tıpkı aracın üst bölümünde olduğu gibi Noctis siyahı uygulanmış. Açıkçası iç mekân sadece tartışma götürmez bir profesyonellik ve mükemmel İtalyan işçiliği ile işlenen en yüksek kaliteli malzemeler kullanılarak, Lamborghini geleneğinde tamamlanmış.

V10, sanki vitrindeki bir sanat eseri gibi
Eksiksiz standart donanım yelpazesi, direksiyon üzerindeki kollar tarafından kontrol edilen hızlı e-gear otomatikleştirilmiş şanzımanı da içeriyor. Kaldırma sistemi, ön aksın, rampalardan ve yoldaki kasislerden daha güvenli bir şekilde geçmesi için yükseltilmesine imkân veriyor ve kırılmaz camdan meydana gelen motor kaputu, aracın kalbinin, yani 5.2 litrelik, 90 derece açılı, kademeli direkt enjeksiyonlu V-10 motorun çarpıcı bir şekilde görülmesini sağlıyor.

Uydu bağlantılı navigasyon sisteminden, geri görüş kamerasına; karbon seramik diskli fren sisteminden, elektrikli ısıtmalı koltuklara kadar isteğe bağlı ekstra donanım ve aksesuar listesi aracın her müşterinin kişisel ihtiyaçlarına göre uyarlanmasına olanak tanıyor.

Bir süper spor otomobil için eşsiz başarı
Süper spor otomobillerin dünyasında eşsiz bir başarı öyküsüne sahip, şirketin Sant’Agata Bolognese’deki üretim tesisinden 10.000’in üzerinde Gallardo çıktı. Bicolore özel serisi, özel görünümü ve dikkate değer tasarımı ile bilhassa süper otomobil isteyen meraklı alıcılar için hazırlandı. Bu müşteriler sadece son derece sıra dışı dinamiklere ve maksimum sürüş heyecanına değil, aynı zamanda da gündelik kullanıma uygun bir Lamborghini’ye sahip olacaklar.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler