FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bodrum'un yeni trendi Van kahvaltısı!

Turizm cenneti Bodrum'da bu yaz yeni trend: Van kahvaltısı

Bodrum'un yeni trendi Van kahvaltısı!

Bodrum Postası yazarı Toyga İçözü, Bodrum'da bu yazın en fazla merak edilen mekanı olan Sunset Beach Restaurant'ı gezip izlenimlerini yazdı.

İşte o yazı:
Bodrum'un Bitez Yalısında Ambrosia Otele yakın bir bölgede bulunan Sunset Beach Restaurant hakkında size biraz bilgi vermek istiyorum. Geçtiğimiz dünya kupası maçlarını ekranlarında izlediğim bu mekandaki samimiyet beni öylesine mutlu etti ki, sizlerle paylaşmadan edemedim. Gittiğim dönem içerisinde gördüğüm "Van Kahvaltısı" tabelaları da merakımı kabartmıştı doğrusu. Merak işte böyle bir şey insanı her daim yönlendiriyor.

SUNSET BEACH RESTAURANT

Pazar kahvaltılarına herkes gibi ben de önem veririm. Haftanın stresinden, yorgunluğundan kurtulabildiğim tek günün en önemli öğünü olması sebebiyle de, günün güzel başlamasının nedeni diye tabir ettiim bir alışkanlığım. Her pazar yeni lezzetlere yelken açmak istemem de bundan sanırım. Yine bir pazar günü geldiğinde yeni bir mekan olsa diye düşünürken, aklıma Sunset Beach Restaurant geldi. Hemen bir organizasyonla, eşim Defne, sevgili dostlarım Burcu, Soner, Giray, Atilla ve Gökşen ile konuşup, bu mekanı tarif ettim. Her ne kadar motorlarımızla gidiyor olsak da, otopark içerisinden direk mekana girmek oldukça rahatlatlatıcı. Güler yüzlü personel beni hemen tanıyarak, "Abi bu Sabah maç da yok. Hayırdır? diyerek takıldılar. sahile yakın okaliptus ağacının gölgesinde bir masaya oturduk. Ve heyecanla serpme kahvaltılarımızı beklemeye bağladık.

BODRUM'DA İLK VE TEK: Van KAHVALTISI

Buranın özelliği, serpme Van Kahvaltısı veriyor olması. Kahvaltıda yediğiniz otlar hariç, her şey Van'dan geliyor. Van yöremize özel Kavut, Ceviz Reçeli, Bal, Tereyağı, Kuru cacık, beyaz peynir, karadut reçeli ve kaymak, zengin kahvaltı menüsünde verilenler arasında.

60 YEĞEN 13 KARDEŞ

Herşeyden önce bu işletme Van kökenli patronlar tarafından işletiliyor. 60 yeğen ve 13 kardeş gibi kalabalık bir aile olunca, üretimler de doğal olarak Van'da yerinde kendi aileleri tarafından üretiliyor. Kahvaltıları beklerken menüye göz gezdiriyorum. O kadar yok çeşit var ki,okumakla bitmiyor. snack menüsünde bile çok fazla çeşide sahip.

DENİZ KUM GÜNEŞ

Ağız tadıyla kahvaltılarımızı edip de keyfimizi sürdürmek isteyince mekanın başka noktalarını da keşfetmemek elde değil. 40 şemsiye ve 80 şezlong ile plajda da hizmet veren mekan, ayağını kuma sokmak istemeyenler için, kaldırım kenarında, ağaç altında da bir kaç alternatif sunmuş. Ama deniz girmek istemiyorsanız, geniş dallı okaliptus ağacının gölgesi püfür püfür eserken başka bir yer de aramayacaksınız.

BODRUM'UN EN ÖZEL WAFFLE VE DONDURMA NOKTASI

Sağı solu incelerken, waffle ve dondurma tezgahı dikkatimi çekiyor. Malum havalar sıcak, birkaç top dondurmadan kimseye zarar gelmez. Garson arkadaşım, waffle ye diye tutturduysa da ben dondurma kararı vermiştim bile. Dodurmanın keyfini çıkartırken, garson arkadaşa neden waffle da ısrarcı olduğunu soruyorum. Meğer, o bölgede yaptıkları waffle dillere destan bir namı varmış. Bir çok müşterileri sırf bu eşsiz lezzeti tatmaya Sunset Beach Restaurant'a geliyorlarmış.

ÇÖKERTME, KUZU BACAĞI, TESTİ KEBABI

Peki diyorum başka neyiniz meşhur, "Ağabey" diyor."Akşam veya öğlen yemeğine geleceksin. Burası turistik ya, çökertmemiz harika. Bu yöreye özel bir yemek biliyorsun. Kuzu bacağı da çok meşhur. Özellikle turistlerden büyük ilgi görüyor. Gelip sipariş veriyorlar, ertesi gün de bir hamlede tüketiyorlar. Testi kebabı, Beyti.. saymakla bitmez. ama mekan geniş 400 kişi kapasitede ve tamamen turistin en yoğun olduğu bölgede yer alıyor olması nedeniyle, menümüz çok çeşitli. Şezlong şemsiye ücretsiz. Bu da bir çok müşterimizin bizi seçme nedeni. Akdeniz, İtalyan, Meksika genel mutfak tarzımız. Kısaca aslında dünya mutfağı yapıyoruz. Akşamları canlı müziklerimiz var, Turistlere özel şovlar yapıyoruz."

BİTEZ'İN EN GÜZEL MEKANI

Çalışan arkadaş oldukça kısa ama öz bir şekilde bana Sunset Beach Restaurant'ı özetlemişti. Gerçekten de gerek konumu itibariyle, gerekse çalışan personelinin içtenliğiyle gayet keyif alabileceğiniz bir mekan. Mutfakta 6 kişilik aşçı kadrosuyla 16 kişilik garson ordusuyla, bir çırpıda servisler geliyor, siparişler alınıyor, yemekler yenmeye hazır oluyor. Mekanın içerisinde çocukların rahatlıkla oynayabileceği oyun parkı, keyif düşkünlerinin de zaman geçirebileceği, gazetelerini dergilerini okuyabileceği salıncaklar, minderler bulunuyor. Mekanın genişliği, ve çalışan kadrosu, bu mekanda düğün, sünnet, nişan gibi toplu davet organizasyonları için elverişli.

Siz de mutlaka deneyin. Bana sorarsanız pişman olmazsınız.

Toyga İçözü

toygaicozu@gmail.com

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler