Favorilerime ekle () ikonuna tıklayarak dilediğin özelliği favorilerine ekleyebilirsin.
FİNANS
Bursa'nın İnegöl ilçesindeki kırsal mahallede faaliyet gösteren tarımsal kalkınma kooperatifi, Hollanda'ya 500 ton biber salçası ihraç edecek.
5 Ağustos Şok katalog yayınlandı! Şok aktüel ürünler, mutfak eşyalarından ev tekstiline ve kamp ekipmanlarına kadar pek çok fırsatı bir arada sunuyor. Evinizin ihtiyaçlarını tamamlamak için şokta bu hafta öne çıkan indirimlere göz atabilirsiniz. Şok market raflarında neler var diye merak ediyorsanız şok aktüel broşürünü inceleyebilir şok ta bu hafta avantajlı fırsatlardan yararlanabilirsiniz!
Spot doğal gaz piyasasında dün 1000 metreküp doğal gazın referans fiyatı 17 bin 226 lira 96 kuruş olarak belirlendi.
Spot piyasada bir megavatsaat elektriğin fiyatı yarın için en yüksek 4 bin 300 lira 1 kuruş, en düşük 1499 lira 97 kuruş olarak belirlendi.
Coğrafi işaret tescilli Ardahan çiçek balının 2026 yılı satış fiyatı kilogram başına 1900 lira olarak belirlendi. Karar, sektör temsilcilerinin katıldığı toplantıda alındı.
Reel efektif döviz kuru (REK) endeksi, temmuzda Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) bazında 0,39 puan artarak 105,96'ya çıktı.
Türkiye'nin ocak-temmuz dönemindeki fındık ihracatının değerde yüzde 34,76'sı Trabzon'daki firmalar tarafından gerçekleştirildi.
Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde, son kullanma tarihi geçmiş gıda ürünlerini satan iş yeri mühürlendi.
Türkiye Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği (TBYD) Başkanı Erol Dündar, bir sigara grubundaki tüm ürünlere 10 TL zam yapıldığını açıkladı. 4 Ağustos 2026 itibarıyla geçerli olacak yeni tarifeyle birlikte gruptaki tüm ürünler tek fiyattan satışa sunulacak.
Ankara'da, otomobil sürücüsü U.Ö.'ye (32) fahri müfettiş tarafından 'trafiği tehlikeye düşürecek şekilde şerit değiştirdiği' gerekçesiyle tutulan tutanak doğrultusunda uygulanan 10 bin TL cezayı mahkeme, 'delil fotoğrafı veya görüntüsü olmadığı' gerekçesiyle iptal etti.
ABD'den cuma günü gelecek kritik veriler öncesinde piyasalarda bekleyiş sürerken, İslam Memiş borsa, döviz, altın ve petrol piyasalarındaki son görünümü değerlendirdi.
Bakır fiyatları, Londra ve Şanghay'daki stokların belirgin biçimde gerilemesinden destek bularak yükselişe geçti. Londra Metal Borsası'nda üç ay vadeli bakır yüzde 0,56 değer kazanarak ton başına 13 bin 947 dolara çıktı.
Temmuz ayında çiğ süt üretim maliyeti litre başına 26,87 TL'ye gerilerken, düşüşte yem fiyatlarındaki sınırlı gevşeme etkili oldu. Özellikle kuru yonca fiyatındaki gerileme maliyetleri aşağı çekti.
Panama bayraklı "MSC Divina" kruvaziyeriyle Marmaris'e 4 bin 140 turist ve 1277 personel ulaştı. Yolcular ilçenin tarihi ve turistik noktalarını ziyaret etti.
Emtia piyasasında, tarım grubunda El Nino hava olayı, küresel çaptaki kuraklık ve jeopolitik gerilimlerle geçen ay sert yükselişler görülürken, buğday fiyatlarındaki hareketler öne çıktı.