FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın analiz

Yatırımcılarımızın takip etmeleri gereken önemli teknik seviyeler 1180/1168 destekler, 1198/1204 ise dirençlerdir.

Altın analiz

İntegral Menkul Tarafından Hazırlanan Altın Fiyatları Analizi:

Ons altın fiyatında başlayan düşüş seyri haftanın son işlem gününde de devam ediyor. Altına yönelik algı, beklentileri karşılayamayan ABD verilerine rağmen zayıf seyrediyor. Bu nedenle yaşanan kısa vadeli çıkışlar satım fırsatı olarak karşımıza çıkmaya devam ediyor. Fiziki altın talebi cephesinde vadeli kontrat ve opsiyon primleri düşmeye devam ediyor. Bunun yanı sıra GOFO oranları pozitif bölgede bulunarak altına fiziki yönlü talebin olmadığını gösteriyor.

ABD’de son dönemde elde edilen verilere bakıldığında, en iyi verinin beklentiyi karşılayabildiğini gördük. Son olarak açıklanan dayanıklı tüketim malları siparişlerine baktığımızda ise savunma sanayii dışında diğer siparişlerde düşüş olduğunu ve en önemlisi de imalat sektöründeki stokların son 24 ay içerisinde %23 artış göstermesi verinin önemli noktaları içerisinde.

Teknik olarak ele aldığımızda 1142 seviyesinden itibaren başlayan yükseliş trendi kırıldıktan sonra tekrar dönüş göstermeye çalışan ons altın 1200 bölgesinden geçen trend çizgisine pull back gerçekleştirdi ancak tekrar trendin üzerine yükselmeyi başaramadı ve trendini kırdığını teyit etmiş oldu. Bu nedenle 1180 desteğinin de kırılması satış baskısını hızlandırabilir. Yatırımcılarımızın takip etmeleri gereken önemli teknik seviyeler 1180/1168 destekler, 1198/1204 ise dirençlerdir.

En Çok Aranan Haberler