FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın analiz

Ons Altını teknik olarak ele aldığımızda majör destek seviyesi olan 1330$ hizasına gelmiş bulunmaktayız. Aynı zamanda 1328$ seviyesinden 50 günlük hareketli ortalamanın geçtiğini görüyoruz.

Altın analiz

İntegral Menkul Tarafından Hazırlanan Altın Fiyatları Analizi:

"Ons Altın yeni haftaya sert satış baskısı ile başladı. Hafta sonu Fed Başkan yardımcısı Fischer’ın yaptığı ‘Fed hedeflerine oldukça yaklaştı’ açıklamaları Dolar lehine algı yarattı. Fed’in bu yıl Aralık ayında faiz arttırma ihtimallerinin yükseldiğini ancak bu havanın piyasa geneline yayılmadığı görüyoruz.

Cuma günü açıklanan CFTC raporlarına baktığımızda önceki hafta piyasanın Altın hakkında kararsız kaldığını söyleyebiliriz. Hem alım hem de satım pozisyonlarının azaltıldığı ticari olmayan fonların net alım pozisyonları azalmayı sürdürüyor. Buna ek olarak satım opsiyonlarının primlerinde yükseliş görülse de bu çok kısmi oldu. Piyasanın halen daha elinde tuttuğu yüklü altın alımları var diyebiliriz. Fonların yüklü Dolar aleyhine taşıdıkları satım pozisyonları nedeniyle Dolar endeksinde ani yükselişler görsek de kalıcı olamıyor. Bu nedenle Altında geldiğimiz nokta itibari ile kırılması zor bir bölge.

Ons Altını teknik olarak ele aldığımızda majör destek seviyesi olan 1330$ hizasına gelmiş bulunmaktayız. Aynı zamanda 1328$ seviyesinden 50 günlük hareketli ortalamanın geçtiğini görüyoruz. 1330$ seviyesi yükseliş kanalının orta noktası. Bu noktanın kırılması durumunda 1310$ seviyelerine doğru hareketler hız kazanabilir. Oldukça kritik bir seviyedeyiz. Aksi takdirde tutunma göstermeye çalışsa da 1355$ seviyesini kırmadığı sürece bu yükselişler tepki olarak kalabilir ve tekrar dönüşlerin geldiğini görebiliriz.

Dirençler: 1340/ 1355/ 1360

Destekler: 1330/ 1325/ 1320 "


En Çok Aranan Haberler