FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın analiz

Tekniksel olarak incelediğimizde ise Fibonacci 61,8'lik dilimine denk gelen 1262,5 seviyesinin altta destek olduğunu görmekteyiz.

Altın analiz

İntegral Menkul Tarafından Hazırlanan Altın Fiyatları Raporu:
Altın fiyatları üç haftanın en yüksek seviyelerinden gerçekleştirdiği dönüş sonrasında Fed kararı öncesinde kayıplarını sürdürürken, 1263 seviyelerinden destek almaya çalıştığını görmekteyiz. Irak ve Ukrayna'da beliren risk primlerinden dolayı yüzde 1,9 artış gösteren altın fiyatlarında, haber akışına yeni bir gelişme olmaması nedeniyle fiyatlanmaların geçtiğini görüyoruz.

Altın fiyatlarının 1284 seviyelerine doğru olan çıkışında önem verilmesi gereken nokta kısa vadeli yükselen trendin taleple beraber oluşmamasıydı. Haftalık açıklanan Amerika vadeli işlemler komisyonu
tarafından yayınlanan raporda short pozisyonların yoğunluk gösterdiği, alımların yine de talep edilmediği görüldü. Bunun yanı sıra fiziki talebi görmek açısından baktığımız GOFO oranlarında da ekstra bir alım
talebinin oluşmadığını gördük.

Bu akşam başlayacak olan Fed toplantısına ilişkin karar yarın sona erecek toplantıyla beraber açıklanacak. Piyasalarda varlık alım hızında değişiklik yapılması beklenmiyor. Aylık azaltım miktarının ise 15 milyar dolara çıkması ise sürpriz olarak yorumlanabilir.

Tekniksel olarak incelediğimizde ise Fibonacci 61,8'lik dilimine denk gelen 1262,5 seviyesinin altta destek olduğunu görmekteyiz. Bu bölgelerden destek bulması halinde yukarı yönlü gelebilecek talebin, kanal üst bandına denk gelen 1277/1280 seviyelerinin fiyatların önünde set oluşturabileceğini düşünüyoruz. Günlükte uyumsuzluk yakaladığımız MACD ve fiyatlar arasında OBV aşağı yönlü seyrini sürdürüyor.

Yatırımcıların takip etmesi gereken direnç seviyeleri 1268/1272/1277, destek seviyeleri ise 1263/1258/1251'dir."

En Çok Aranan Haberler