FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

VOB analiz

Ağustos vadeli endeks30 kontrat dün de 99,000 direncini test etse de 2.seansta hızlanan satışlarla 97,150 puana dek gevşeme izledik, kapanış ise 97,300 seviyelerinde oldu diyebiliriz.

VOB analiz

Turkish Yatırım Tarafından Hazırlanan Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası Bülteni:

Portekiz’in en büyük 2.bankasının kısa vadeli tahvil ödemelerini ertelemesinin ardından bu bankanın çatı kuruluşunun da Portekiz Telecom’a ödemelerini ertelediği yönünde haberlerle zaten önceki haftalarda Bulgaristan’la gerilen Avrupa tarafında hatırlanan eski korkular küresel olarak da şimdilik bir satış bahanesi olarak kullanılmış görünüyor.

Şimdi çok sesi duyulmasa da İtalya’ya dair de inceden endişeler başlayacak olursa bu durumun satış bahanesinden çıkıp bir neden haline gelip gelmeyeceğini ilerleyen günlerde tartışmaya başlamamız
gerekebilir. Sonuç olarak güvenli liman arayışlarının yeniden başladığını gerek ABD 10 yıllıklarından gerekse de altından görebiliyoruz..

Bu ortamda gelişen piyasalar da her ne kadar Endonezya’daki seçim sonucu kutlamak istese de Portekiz parti havasını bozmuş görünüyor, haliyle 4 gün boyunca yurtdışındaki satış hareketine direnen
yurtiçinde de dün ikinci seansta satışların hızlandığını gördük, aşılamayan dirençlerin eşiğinde, hızlı bir yükseliş sonrası şimdilik satışlar kar satışı boyutunda kalmaya devam ediyor diye düşünüyoruz..

Bugün gündemde cari açık ve TCMB beklenti anketi var. Cari açık beklenenden hızlı daralır ve beklenti anketinde ise enflasyon beklentilerinde kayda değer bir düşüş görürsek bu bir miktar iyimserlik yaratabilir. Dünkü gelişmeleri ve haftanın son işlem gününe dair beklentilerimizi Ağustos vadeli endeks30 kontrat üzerinden özetlersek

Ağustos vadeli endeks30 kontrat dün de 99,000 direncini test etse de 2.seansta hızlanan satışlarla 97,150 puana dek gevşeme izledik, kapanış ise 97,300 seviyelerinde oldu diyebiliriz. Spot piyasada 79,500’ü, vadelide de 99,000 puanı aşamadığımız için olumsuz hava ile o seviyelere kadarki yükseliş bir miktar konsolide edilmiş oldu. 96,500 desteğinin yükseliş denemelerinin sürmesine imkan verecek ana destek olarak gördüğümüzü yinelemek isteriz. Yükseliş denemelerinde ise 98,000’in ardından 99,000 hala en önemli direnç konumunda..

En Çok Aranan Haberler