FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dolar ne kadar? (13 Ekim dolar - euro fiyatları)

Dün sabah 3,63’ün altını test eden ve gün sonunda 3.6684’e kadar yükselen kur yeni güne 3,65 seviyesinde başladı.

Dolar ne kadar? (13 Ekim dolar - euro fiyatları)

ABD ile vize gerginliğinin çözüleceği algısı ve Fed tutanakları sonrası gerileyen dolar/TL dün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD'ye yönelik sert açıklamaları ile tekrar yükselirken, kur bu sabah 3.65 civarında seyrediyor.

Dolar/TL'de 3.65 seviyesi üzerinde kalındıkça yukarı hareketin devam edebileceği belirtilirken, piyasalar ABD ile ilgili gelişmeleri izlemeye devam ediyor. Yurtdışında ise saat 15:30'da ABD TÜFE, çekirdek TÜFE, perakende satışlar ve çekirdek perakende satışlar, saat 1700'da ise Michigan tüketici güven endeksi izlenecek.

Oyak Yatırım'dan yapılan değerlendirmede, TL'deki toparlanma ve faiz seviyelerindeki düşüşle Türk hisse senetleri piyasasında hafif pozitif açılış beklendiği belirtildi. Buna karşın TSK unsurlarının İdlib'e giriş haberinin yanı sıra, bankalar üzerindeki faiz oranlarının düşürülmesi yönünde baskının endeksteki havayı tersine çevirebileceği ifade edildi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, faizlerin genel seviyesiyle ilgili bankalarla biraraya geleceklerini; başta devlet bankaları olmak üzere diğer bankaları da biraraya getirerek faizi frenleme ve daha da düşürme konusunda çalışacaklarını söyledi.

İki isyancı ve bir görgü tanığı Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait ilk konvoyun dün gece saatlerinde Suriye'nin İdlib vilayetine girdiğini belirtti.

BIST-100 endeksinde açılışın yönüne işaret eden BIST-30 endeksinin en yakın vadeli işlemleri yüzde 0.04 artıda işlem görüyor.

Dolar ABD tahvil getirilerinin bir süreliğine zirveye ulaşmasıyla son günlerde değer kaybederken, Fed tutanakları Fed yetkilileri arasında enflasyon konusundaki fikir ayrılıklarının arttığını gösterdi. Bu noktada günün ilerleyen saatlerinde açıklanacak ABD TÜFE verisi dolar için büyük bir test olacak.

Analistler dolar/TL'de 3.65 seviyesi üzerinde kalındıkça yukarı hareketin daha olası olduğunu, ABD TÜFE verisinin yüksek gelmesi halinde de kurda yükselişin tetiklenebileceğini belirtiyor.

Dün saat 1637'de 3.3595/3.6603 seviyesinde olan dolar/TL bu sabah saat 0905'te 3.6525/3.6549 seviyesinde bulunuyor.

Dün aynı saatte 3.9960/3.9982 seviyesinde olan sepet bazında TL bu sabah 3.9893/3.9922, 4.3330/4.3359 seviyesindeki euro/TL ise 4.3258/4.3292 seviyesinde bulunuyor.

Tahvil bono piyasasında ise 10 yıllık gösterge tahvilin bileşik faizi dün yönünü aşağı çevirdi. Gösterge tahvil dün spot kapanışta ortalama yüzde 11.25, valörde son işlemde yüzde 11.27 seviyesindeydi.

İki yıllık gösterge tahvil ise dün spot kapanışta ortalama yüzde 12.13, valörde son işlemde yüzde 12.14 seviyesindeydi.

ABD İLE VİZE KRİZİ

Erdoğan dün valiler toplantısında yaptığı konuşmada, "Koskoca ABD'yi Ankara'daki bir büyükelçi yönetiyorsa yazıklar olsun; çünkü takınılan tavır aslında budur. Sen benim stratejik müttefikime böyle davranamazsın demeleri lazımdı ama diyemediler" dedi.

Erdoğan, "Bu yanlış bu büyükelçiden gelmiştir, büyükelçi hükümetim adına bu adımı attım diyorsa, bunun dışişleri bakanı ve başkan da arkasında duruyorsa kimse kusura bakmasın. Biz de aldığımız kararın sonuna kadar arkasındayız" diye konuştu.

ABD Büyükelçisi John Bass'ın dün yaptığı açıklamaların piyasada ABD ile gerginliğin çözüleceği algısı yaratmasıyla dolar/TL'de başlayan gerileme dün akşam açıklanan Fed tutanakları ardından devam etmiş ve kur bu sabah 3.64 seviyesinin altını test ederek güne başlamıştı.(REURTS)



Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler