FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dolar ne kadar? 31 Ağustos dolar kuru yorumları

Dolar ne kadar? Kurban Bayramı tatilinin ardından piyasalar yeniden hareketlenirken herkes bu sorunun cevabını yakından takip ediyor. Hafta başından itibaren yükselişe geçen ve dün Merkez Bankası Başkan yardımcısı ve Para Politikası Kurumu üyesi Erkan Kilimci'nin görevi bırakacağı iddialarıyla 6.85 seviyelerine kadar yükselen dolar bugüne de hareketli başladı. Peki, bugün dolar ne kadar, dolarda son durum ne? Dolar yükselir mi, düşer mi? İşte güncel dolar kuru ve 30 Ağustos 2018 dolar yorumları

Dolar ne kadar? 31 Ağustos dolar kuru yorumları

Dolar kurunda hareketlilik devam ediyor.Dün Reuters'ın geçtiği haberde Merkez Bankası Başkan yardımcısı ve Para Politikası Kurumu üyesi Erkan Kilimci görevi bırakacağı iddia edilmişti. Yaşanan bu gelişme de kurların yükselmesinde etkili oldu ve Dolar /TL dün 6,85'e kadar yükseldi.

DOLAR VE EURO NE KADAR?

Yurtiçi piyasaların dün tatil olduğu günde 6.80 seviyelerine tırmanan, bu sabah ise serbest piyasada 6.60'nın üzerinde işlem gören dolar/TL 6.51 seviyelerine kadar indi. Kur saat 09:10 itibariyle 6.5375 seviyesinde yer aldı. Aynı dakikalarda euro/TL ise 7.63 seviyesinde.

Dünya gazetesinin aktardığına göre, gelişen ülke paralarındaki değer kaybının baskısını hissederek zayıflayan TL’deki düşüş kredi derecelendirme kuruluşu Fitch’in Türk bankalarıyla ilgili yaptığı açıklama ve Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Erkan Kilimci’nin görevinden ayrıldığı haberleriyle hızlandı. Gelişen ülke paralarındaki düşüşte Arjantin Merkez Bankası'nın rekor faiz artırıma gitmesi etkili oldu.

Yatırımcı güveninin sarsıldığı ve para piyasalarındaki krizin derinleştiği Arjantin’de Merkez Bankası dün ülkenin parası pezonun tepetaklak olmasından sonra bir kez daha faiz silahını çekti. Pezonun dolar karşısında rekor düşük seviyeye inmesi üzerine Merkez Bankası yılın beşinci faiz artırımını yaptı ve gösterge faizi yüzde 45 seviyesinden yüzde 60’a yükseltti. Böylelikle Arjantin dünyada en yüksek faiz veren ülke konumuna geldi.


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler