FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dolar ne kadar oldu?

TL'nin yüksek getirisi ve gelişmekte olan ülkelere yönelik artan girişlerle kur 3.45'in altına çekti.

Dolar ne kadar oldu?

Dolar/TL TL'nin yüksek getirisinin de desteklediği gelişmekte olan ülkelere yönelik artan girişlerle Cuma günü gerilediği 3.45'in hemen altında güne başladı.

Bankacılar küresel piyasalarda gelişmekte olan ülke para birimleri lehine risk iştahının devam ettiğini yaklaşan resmi tatil nedeniyle hacimlerin azalmasını beklediklerini söylediler.

Öte yandan İngiltere piyasalarındaki kısmi tatil de hacimlerin azalmasında etkili olabilir.

Kur uzun süredir beklenen psikolojik seviye olan 3.50'nin geçen hafta başında aşağı yönde kırdıktan sonra Cuma günü Fed Başkanı Janet Yellen'ın Jackson Hole toplantısında para politikası mesajı vermemesi ile düşüşünü hızlandırdı. Dolar/TL Cuma günü 3.44'lü seviyelere gerileyerek 9 Aralık 2016'dan beri en düşük seviyi gördü.

Bankacılar hafta boyunca kurdaki düşüşte TCMB'nin uyguladığı sıkı para politikası sonucu TL'nin hem nominal hem de reel bazda yüksek bir getiri sunmasının da etkisi olduğunu belirttiler.

Dolar/TL bu sabah güne 3.45'in hemen altında 3.4470/3.4496 seviyesinden başladı.

Cuma gününü 3.7750 civarında tamamlayan sepet bazında TL aynı saatte 3.7812/3.7832, 4.10 civarında olan euro/TL ise 4.1139/4.1147 seviyesinde bulunuyor.

Bankacılar TL'nin sağladığı nominal getirinin yabancılar açısından cazip olduğuna dikkat çekerken bir çok kurum döviz borcu bulunan lokal kurumsal müşterilerine ise 3.50 altından dolar alımı önerdiler.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler