FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Amazon'un kurucusu kendi roketini üretecek

Amazon'un kurucusu Jeff Bezos'un uzay ve havacılık şirketi Blue Origin, roket motoru üretmek amacıyla Lockheed ve Boeing'in ortak iştiraki United Launch Alliance ile anlaşma imzaladı.

Amazon'un kurucusu Jeff Bezos'un uzay ve havacılık şirketi Blue Origin, roket motoru üretmek için United Launch Alliance adlı şirketle bir anlaşma imzaladı. Üretilecek roketler ilk uçuşu 2019'da yapacak.

United Launch Alliance, savunma hukuku şirketi Lockheed Martin ve uzay araçları şirketi Boeing'in ortak iştiraki. Dev şirketin şimdiye kadar ürettiği Atlas ve Delta serisi roketlerden bazıları NASA tarafından halen kullanılıyor.

Şirketin üretim sırasında Rus yapımı roket motorları kullanması ise uzun zamandır tartışma konusu. Bu durum, ABD'nin, Ukrayna krizi nedeniyle Rusya'ya yaptırım kararı almasından sonra da devam ettiği için şirket fazlaca eleştiri almıştı.

İmzalanan anlaşma ise şuandan itibaren 4 yıllık bir üretim dönemini kapsıyor. Yapılacak ilk testler 2016'da gerçekleştirilecek. Konuyla ilgili kişilerin yorumlarına göre bu anlaşma Rus yapımı roket motorlarına olan bağımlılığı sona erdirmek için imzalandı.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler