FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Chat odasında tanışıp şirket kurdular

Avusturalya'nın Syndney kentinde, sohbet odasında tanışan iki kişinin kurduğu e-ticaret sitesinin değeri son aldığı 50 milyon dolarlık yatırımla 500 milyon dolara yükseldi.

Chat odasında tanışıp şirket kurdular

Avusturalya'nın Sydney kentinde 2 kişi, 2009'da kurdukları e-ticaret sitesi Bigcommerce için 50 milyon dolar daha yatırım aldı. Son aldıkları yatırımla birlikte şirketin değeri 500 milyon dolara yükseldi.

Pazar değerinin artmasıyla küresel pazardaki rekabeti kızıştıran Alibaba'ya karşı hamle olarak, SoftBank Capital, Telstra Ventures, American Express ve General Catalyst gibi yatırımcı şirketler, ortak fon oluşturarak Bigcommerce'e yatırımda bulundu. Bigcommerce'ün kurucuları ise şirketin gidişatından oldukça memnun.

2009'da kurdukları Bigcommerce adlı e-ticaret sitesinin kurucuları Eddie Machalaani ve Mitch Harper, 2003'te bir sohbet odasında tanıştı. Bigcommerce, küçük ölçekli işletmelerin kolayca internet mağazası oluşturulabildiği bir platform olarak kullanılıyor.

Şirketin, Avusturalya'daki Sydney ana ofisine ek olarak, ABD'nin Austin ve San Francisco kentlerinde de ofisleri bulunuyor.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler