FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Doğalgaz aboneleri dikkat!

Başkent Ankara’da doğalgaz abonelerinden şikayet yağıyor. Günlerdir sayaçlarındaki arızanın giderilmediğini iddia eden vatandaşlar sayaç pili değişiminin yapılmadığını aktarıyor.

Doğalgaz aboneleri dikkat!

Şikayetvar’ın haberine göre: Ankara’da doğalgaz arızasıyla karşı karşıya kalan aboneler, pili biten sayaçlar için günlerdir beklediklerini ve gaz dağıtım şirketlerine ulaşamadıklarını iddia ediyor. “Ocağımız yanmıyor sıcak suyumuz yok” diyerek tepki gösteren vatandaşlar, dağıtım şirketlerine ulaşamadıklarını ifade ediyor.

Belirtilen telefon numaralarının cevap vermediğini aktaran aboneler, dakikalarca müzik dinlediklerini sonunda da yapılan aramanın başarısız olduğunu aktardılar.

“Gaz dağıtım şirketleri sesimizi duysun artık” diyen abonelerin şikayetleri şöyle:

“Sayacın Pilini Değiştirmiyorlar”

“Cuma günü doğal gaz sayacının pilinin bittiğini fark ettik. Cuma günü 444 6 4** numarasını aradığımızda durmadan müzik dinletildi ve müşteri temsilcisine ulaşamadık. Cumartesi günü sabahtan numara çalmadan düşüyordu. Öğleye doğru telefon çaldı, fakat gene müşteri temsilcisine ulaşamadık ve akşam üzere 15-16 gibi Maltepe'deki genel merkeze giderek bizzat başvurduk.

Oradaki sorumlu bize en kısa zamanda ekiplerin müdahale edeceğini bildirdi. Cumartesi günü akşam 7 civarı müşteri temsilcisine ulaştık. Durumunun aciliyetini ekiplere bildireceğini söyleyerek kapattı. Pazar günü de uzun uğraşlardan sonra iki kez müşteri temsilciye ulaştık; aynı cevapları aldık. İki gün geçmesine rağmen gelen giden yok.”

“Günlerdir Bekliyorum Şikayetçiyim”

“Doğalgaz ekibinden şikayetçiyim. 11.09.2014 tarihinde doğalgaz sayacımda pil son yazısı yazıyordu. O gün arıza bildirimi yaptım ama 3 gündür ne gelen var ne de giden. Evde gazım kesildi mağdur durumda bekliyorum. Gerekli bölümlere şikayet edeceğim.”

“Sürekli meşgul çalıyor ulaşamıyoruz”

“Kombiye doğalgaz gelmediğini fark ederek sayacı kontrol ettiğimde, sayacın "boş pil" uyarısı verdiğini ve bundan dolayı gaz vermediğini öğrendim. Ertesi gün defalarca aradığım 444642* arıza bildirim telefonu sürekli meşgul çalmaktaydı. Alternatif tek bir telefon olmaması, en azından telesekretere bile düşmemesi ayrıca insanın sinirini bozmaktadır.

Öğlen ulaştığım bu numaradaki yetkili kişi arıza kaydımı aldı fakat 2 gündür pil değişimi için kimse gelmedi. Ocağımız yanmadan, sıcak su akmadan 3 gün geçti. İlk günkü "bugün gelmezlerse yarın gelirler" bilgisinin ertesi gün tekrar verilmesi bizi iyice gerdi. Gereğinin yapılmasını ve bu mağduriyetin giderilmesini beklemekteyiz.”

“Sayacın Pilini Değiştirtebilmek İçin 3 Gün Uğraştık!”

“Ankara Sincan'da bulunan evimizdeki doğal gaz sayacımız 12.09.2014 tarihinde pil bitmesi nedeni ile arızalandı. Aynı gün 18:40’ da arıza kaydı bıraktık fakat gaz kullanamadığımız halde arızamıza 14.09.2014 tarihinde saat 14 sıralarında müdahale edildi ve sorunumuz giderildi. Başkent gaz yüzünden iki gün evde hapis kaldık, bütün yapmayı planladığımız işler kaldı. Ayrıca arıza soğuk havalarda olsa idi ne yapacaktık bilemiyorum, iki gün boyunca battaniye ile otururduk herhalde. Kurumlar parası için özelleştiriliyor fakat denetim sıfır. Aboneler mağdur.”

“Günlerdir Oyalıyorlar”

“2014 ağustos ayı başında ön ödemeli doğalgaz sayacımızda 'pil az' yazısı çıktığı için firmayı aradık. Görevli bize şuan yoğunluktan dolayı ekip gönderemiyoruz pil son yazınca bizi arayın, zaten son yazdıktan sonra 48 saat daha kullanabilirsiniz dediler. Pil son yazdı. Akşam işten geldik bir baktık ki gaz yok. 19:30 da aradık pil değişimi için kayıt bıraktık. Bize söylenen şu, ekipler bugün gelir, bugün olmazsa yarın mutlaka gelir. Sırf müşteri pili biraz daha kullansın bitirsin, pili ne kadar geç değiştirirsek o kadar kardır diyen bir zihniyet ama bu arada müşteri gazsız kalıyor umurlarında değil.”

“5 Gün Geçti Mağduruz!”

“Gazımız kesildi sayaçta ceza yazıyordu. Defalarca arama sonucunda servise ulaştık sayaçtaki adres farklı olduğu için eleman gönderemeyeceklerini söylediler. Yapmamız gereken Ankara Büyükşehir Belediyesine gidip adres güncellemekmiş. Pazartesiyi bekledik ev sahibi vekalet gönderdi salı günü elimize ulaştı gittik belediyeye hallettik. Hemen servisi aradık şuan saat 23.18 hala bekliyoruz servis gelecek. Bugün 5.günümüz dışarıdan yiyoruz ve evde sıcak suyumuz yok siz düşünün artık. Sırayla geliyorlarmış bekliyoruz.”

“Kayıt Oluşturduk Hala Kimse Gelmedi”

“Sayaç pil sorunu olduğunu belirtmeme ve arıza kaydı oluşturmama rağmen hala gelen giden olmadı. 2 gündür evde gaz yok. Ne yemek yapabiliyoruz, ne banyo. 444’lü numaralı telefonu kaç defa aramama rağmen bekleyin gelirler diyorlar ve her aradığımda en az 10 dakika bekliyorum biriyle konuşmak için.”

“Pil Getirmiyorlar Bari Sıcak Çorba Getirin”

“Yaklaşık 4 ay önce değişen sayacım 1 ay önce pil zayıf ikazı verdi… Firmayı aradığımızda pil bitince arayın cevabı aldık (sanki pil bitince koşa koşa geleceklermiş gibi) pil bitti aradık 5 saattir evimizde gaz yok… Pil getirmiyorlar bari sıcak çorba getirsinler. Bu vatandaşa reva mı?”

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler