FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İDO şimdi yandı!

İDO'nun yüksek fiyat uygulamaları ve vatandaşların şikayetleri, Rekabet Kurumu'nu harekete geçirdi. İDO hakkında inceleme başlatıldı.

İDO şimdi yandı!

İstanbul Deniz Otobüsleri'nin (İDO) yüksek fiyatlı bilet uygulamaları, Rekabet Kurumu'nu (RK) harekete geçirdi. Rekabet ortamının sağlanması ve korunmasını sağlamakla görevli Kurum, İDO'nun fiyat politikasını mercek altına aldı. RK, İDO'nun özelleşmesinin ardından İDO'nun fiyat politikalarını değerlendirmiş ve 31 Mayıs 2012'de, 'dış hat deniz otobüsü, hızlı feribot hatları ve Eskihisar-Topçular hattındaki fiyatlandırma' hakkında 'rekabet ihlali yok' kararı vermişti. Ancak Rekabet Kurumu, TAKVİM'in, İDO'nun havayoluyla yarışan yüksek bilet fiyatlarını ve vatandaşın mağduriyetini ortaya çıkarması üzerine, İDO'yu yeniden gündemine aldı. Rekabetçi piyasaların oluşması ve tüketici refahını artırmadan sorumlu olan Kurum; Rekabet Hukuku, Rekabet Kurumu Kanunu ve prosedürlerine göre İDO ile ilgili karara varacak. Kurumun, İDO'nun fiyatlarını kanuna aykırı belirlemesi, kanunda düzenlenen hükümlerin ihlalini tespit etmesi halinde, gerekli tedbirleri alma ve İDO'ya para cezası verme hakkı bulunuyor.

ŞİKAYET YAĞIYOR
İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) hakkında yapılan şikayetlerin ardı arkası kesilmiyor. Vatandaşlardan TAKVİM'e şikayet yağıyor. Telefonlarımız kilitleniyor. İDO'nun kredi kartından para çektiğini ancak ortada biletinin olmadığını anlatan da, şirketin hava muhalefeti gerekçesiyle iptal ettiği seferin bilet ücretini eksik ödediğini söyleyenler de var. Bazı vatandaşlar bilet tarihlerinde değişiklik yapılamadığından yakınırken; internetten hizmet bedeli ödeyerek aldığı biletini bir türlü gişede bastıramamaktan şikayet edenler de bulunuyor. Şikayetlerini aktaran vatandaşlar belgelerini de yolluyor.

KARTIMDAN PARA ÇEKTİLER
Adil Aydoğdu: 29 Mayıs 2012'de internetten Yenikapı/ Bandırma gidiş dönüş 1 araç 3 yolcu bileti almaya çalıştım, sistem hata verdi. Biletim onaylanmadı ama kredi kartımdan 376 TL çekildi. Ertesi gün Yenikapı'ya gidip durumu anlattım. Tam 4 saat problemin araştırılıp, sonuçlanması için bekletildim. Paramın 7 günde iade edileceği söylendi. Aradan 1 aydan fazla geçti. Ne arayan var, ne de param yattı.

STANDARTLARI HİÇE SAYIYORLAR
Selen Özyer (Turizmci): İnternet üzerinden Bursa- Kabataş arası 2 İDOBÜS bileti aldım. Aynı isimlere, aynı saate yanlış bilet aldığımı fark edip, İDO'yu aradım. İşlemin değiştirilmesinin mümkün olmadığını söylediler. 40 liram yandı. Havayolu bileti satan bir seyahat acentesinde çalışıyorum. Yapılan hata ya da talep edilen değişiklikler için, rapor alınmadığı sürece iptal şansı oluyor. Ama İDO bunu uygulamıyor.

BİLET ÜCRETİM EKSİK ÖDENDİ
Ö.S. (Deniz subayı): 17 Haziran 2012'de Yenikapı- Bandırma seferine internetten 46 TL'ye bilet aldım. Sefer hava şartlarından ötürü iptal oldu. İDO biletimin parasını 31 TL olarak eksik iade etti. İDO müşteri dilek ve şikayet hattını 25 dakika boyunca aradım, telefonu kimse açmadı. İDO'yu haksız kazancından dolayı şiddetle protesto ediyorum. Denizcilik sektöründeki kariyerim boyunca, bu şirketten asla bilet almayacağım.

90 LİRAMI GERİ VERMEDİLER
Reşat Marzioğlu (Tekniker): 29 Mayıs 2012'de 2 bilet aldım. İnternet üzerinden alışveriş yaptığım kartı İDO Matik'e soktum ve bana hem gidiş hem dönüş biletimi verdi. Daha sonra dönüş biletimi 1 hafta sonraya erteletmek istedim. Bileti iptal de etmediler, değişiklik de yapmadılar. 90 lira param boşa gitti.

HİZMET BEDELİ VAR HİZMET YOK
Emre Taşçı (Muhasebeci): İnternetten hizmet bedeli ödeyerek satın aldığım bileti bastırabilmek için gişede yarım saat sırada bekledim, ama biletimi alamadım. 4 seferdir internetten aldığım biletin basılı halini alamıyorum. Hizmet bedeli alıyorlar ama ortada hizmet yok.

(Takvim)

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler