FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İnternete yüzde 50 zam geliyor

Yeni yürürlüğe giren torba yasa ile birlikte yeni yıldan itibaren Motorlu Taşıtlar Vergisi ve Özel İletişim Vergisi'yle birlikte internete de %50 zam geliyor.

İnternete yüzde 50 zam geliyor

Bugün yürürlüğe giren torba yasa kapsamında, yeni yıl vergileri yine belli oldu. Motorlu Taşıtlar Vergisi'nden (MTV), Özel İletişim Vergisi'ne, ev kiralarından internete kadar bir çok zam kapıda. Webtekno'nun aktardığına göre, En yüksek vergi zammı ise MTV ve Özel İletişim Vergisi yoluyla internet kullanımına geleceği bildirildi.

EV KİRALARINA DA ZAM BEKLENİYOR

28 milyar liralık ek gelir büyüklüğüne sahip 124 maddelik yeni torba yasa ile birlikte yılda iki kez alınan Motorlu Taşıtlar Vergisi, araca göre %15 ila %50 zamlanıyor. Sarmalık tütüne gelen vergiler %100'e varan oranlarda zam alırken, ev kiralarıyla ilgili vergi indirimi de %25'den %15'e inerek, yeni yılda ev kiralarında da zamlar bekleniyor. Ayrıca alkolsüz içecekler ve meşrubatlara da %10 ÖTV zammı aynı torba yasa ile yolda.

İNTERNET VERGİSİ ARTIRILDI

Düzenlemeyle GSM, ev telefonu ve internet üzerinden alınan Özel İletişim Vergisi yüzde 7.5'te eşitlendi. GSM ve ev telefonu vergileri düşürülürken internet üzerinden alınan vergiler yüzde 5'ten yüzde 50 artırılarak yüzde 7.5'e yükseltildi.

TELEFON FATURANIZ YÜKSEK GELEBİLİR

Akıllı telefonların artmasıyla internet kullanımı yoğunlaştığı için cep telefonu faturaları yükselmeye başlayacak. Yani genel anlamda hem mobil hem de evden internete de oldukça yüksek vergi zamları kapıda.

Anlık Borsa


En Çok Aranan Haberler