FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kadına yönelik şiddeti önlemede erkeğin rolü

Birleşmiş Milletler’in New York Genel Merkezi’nde 25 Kasım 2014 Uluslararası Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’nde bir tören düzenledi.

Kadına yönelik şiddeti önlemede erkeğin rolü

AÇEV Başkan Yardımcısı Ayla Göksel bu törende, Vakfın babalarla yürüttüğü eğitim çalışmalarının aile içi şiddetin önlenmesine olan katkısını anlattı.

27 Kasım 2014 – Birleşmiş Milletler tarafından Uluslararası Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’nde düzenlenen ve şiddetin önlenmesi amacıyla küresel boyutta yürütülen çabalara destek sağlayacağı düşünülen bu törende, özellikle erkeklerin de bu çalışmalara katılması konusuna odaklanıldı. Törenin ev sahipliğini BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon ve UN Women Direktörü Phumzile Mlambo-Ngcuka yaptı ve moderatörlüğünü NBC’den gazeceteci Amna Nawaz yürüttü.

Birleşmiş Milletler Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi Güven Fonu’nun katkılarıyla “Şiddetsiz Aileler için Baba Eğitimleri” Projesi’ni üç yıldan bu yana başarıyla yürüten AÇEV’in Başkan Yardımcısı Ayla Göksel, Birleşmiş Milletler’in New York Merkezi’nde düzenlenen törene davetli olarak katılarak, yürütülen çalışmaları anlattı. Göksel, konuşmasında “AÇEV’in babalara yönelik olarak yürüttüğü eğitimlerin, erkeklerde tam da dönüşüme en hazır oldukları babalık döneminde olumlu bir fark yarattığını ve eşleri ile çocuklarına karşı şiddet içeren davranışlardan uzaklaştıklarını” belirtti. Katılımcılar tarafından büyük bir ilgi gören konuşmanın ardından Ayla Göksel, katılımcılara eğitimlerle ilgili kısa bir film de izletti.

UN Genel Sekreteri Ban Ki-moon da konuşmasında, bu konuda erkeklerin rolüne değinerek “Devletlerin kadına karşı şiddeti önleme yükümlüğü vardır. Ama toplum içinde tutumları da değiştirmemiz gerekiyor. Kadınların üçte biri şiddete mağdur kalıyor ama aslında bu bir erkek konusu. Kadına karşı tehditlerin ve şiddetin sorumlusu çoğunlukla erkekler ve bu erkekler de genellikle mağdurun yakını – babaları, kocaları, erkek arkadaşları ya da yöneticileri.” “Kadın hakları yalnızca kadınların işi değildir, erkekler de bu mücadelenin bir parçası olarak yerlerini almalıdır.” dedi.

Törende ayrıca, Umutsuz Ev Kadınları Dizisi’nin oyuncularından aktrist Teri Hatcher’da bu konudaki deneyimlerini anlattığı çok etkileyici bir konuşma yaptı.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler