FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Moody’s: Türkiye’nin dış finansmanı şoklara karşı kırılgan

Moody's Türkiye'ye ilişkin yayımladığı raporda, referandumdan az farkla evet çıkmasının kredibilite üzerinde baskı oluşturduğunu ve belirsizliği artırdığını ifade etti

Moody’s: Türkiye’nin dış finansmanı şoklara karşı kırılgan

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s Türkiye’nin dış finansmanının şoklara karşı kırılgan olduğunu söyledi.

Moody’s Türkiye’ye ilişkin yayımladığı raporda, referandumdan az farkla evet çıkmasının kredibilite üzerinde baskı oluşturduğunu ve belirsizliği artırdığını ifade etti. Moody’s olumsuz siyasi iklimin Türkiye’nin büyümesini düşürebileceğini vurguladı.

Raporda, “Kutuplaşmış seçimler, türbülanslı jeopolitik gelişmeler, devam eden belirsizlikler ve geniş dış finansman ihtiyacı, ülkenin şoklara karşı kırılganlığının not üzerinde baskı yapmaya devam ettiğini gösteriyor” ifadelerine yer verildi.

Türkiye’deki kutuplaşmanın devam edeceği, hükümetin bir yandan iç siyaset, diğer taraftan jeopolitik risklere bağlı güvenlik endişeleriyle karşı karşıya olduğu belirtildi.

Moody’s genişlemeci maliye politikası duruşunun devam etmesini ve kamu borçlarının GSYH’ye oranının 2018 sonunda yüzde 30 ile zirve yapmasını beklediklerini bildirdi.

**Fitch Ratings’den referandum sonrası değerlendirme

**

Fitch, Türkiye referandumunun ekonomik reformlar için alan oluşturabileceğini aktarmıştı.

Büyümenin desteklenmesi için hükümetin mali politikayı gevşetebileceğini belirten Fitch, kırılganlıkları azaltacak reformların uygulanmasının not için pozitif olacağını açıklamıştı.

Fitch ayrıca Kamu borcu/GSYH oranında bozulma gerçekleşmesinin not için negatif olacağını belirtmişti.

Raporda bir sonraki kredi notu gözden geçirme tarihinin 21 Temmuz olduğuna da yer verildi.

Fitch, Ocak ayında Türkiye’nin kredi notunu bir basamak düşürerek, yatırım yapılabilir seviyenin altına çekmiş ve BBB-‘den BB+ seviyesine düşürmüştü.


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler