FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

2016 memur maaş zammında olumlu gelişme yaşandı

"2016 memur maaş zammı ne kadar olacak?" sorusuna yanıt merakla beklenirken, olumlu bir gelişme yaşandı. Kamu İşveren Heyeti, önerilen memur maaş zammını arttırdıklarını açıkladı.

2016 memur maaş zammında olumlu gelişme yaşandı

Günlerdir merakla beklenen Memur maaşı zamları hakkında ilk açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'ten gelmişti. Beş milyon memur ve memur emeklisinin beklediği memur maaşı zam oranları teklifi, 3. oturumdan sonra belirlenmiş. Sendikaların memur maaşlarına 8+8 teklifine, hükümetten beklenilen cevap gelmemişti. Bakan Faruk Çelik, 2016 için 4+4, 2017 için 3+3 oranında zam teklifi sunduklarını dile getirmiş, KESK Başkanı Lami Özgen bu teklife sert sözlerle tepki göstermişti. Ancak, Hükümet ile memur arasında gerçekleşen toplu sözleşme görüşmelerinde 17 Temmuz itibariyle olumlu bir gelişme yaşandı, 2016 memur maaş zammı teklifi revize edildi.

"OLUMLU AMA YETERLİ DEĞİL"

Kamu İşveren Heyeti, memurlara ve memur emeklerine öngörülen 2016 için yüzde 4+4, 2017 için yüzde 3+3 olarak yaptığı memur maaşı zam önerisini, 2016 için yüzde 5+4, 2017 için ise yüzde 3+3 olarak revize ettiklerini açıkladı. Bu olumlu gelişmeyle ilgili konuşan Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, memur maaşı zam teklifi revizesiyle ilgili şu açıklamayı yaptı: " Kamu İşveren Heyeti, masaya yeni bir teklifle gelmiştir. Kasa açılmıştır. Masanın da önü açılmıştır. 2016 için 5+4 2017 için 3+3 olarak ifade edilmiş olması güzel ama yeterli değil. 2017 için o rakamları müzakere etmeyeceğiz. 2016 için olumlu bir yaklaşımdır; ancak teklif yeterli değil kabul edemeyiz. Masanın yeniden müzakereye açılması için ise olumlu tabi. Masaya sadece ama sadece zam getirmedik. Bu teklifi yenilemenizi bekliyoruz." dedi.

FARUK ÇELİK'İN İLK AÇIKLAMASI

Bakan Faruk Çelik, memur maaşı zamlarındaki ilk teklifi şu sözlerle açıklamıştı: "Kamu görevlilerinin mali ve sosyal haklarındaki artış yani oransal artış olarak bilinen artışlara gelince, 2016'da 4+4 ve 2017'de 3+3 oranında artışların yapılmasını teklif ettik. Artışların eflasyonun altında kalırsa enflasyon farklarının bir sonraki dönemin başında ödemesi konusunda teklifimizi verdik."

UZLAŞMA OLMAZSA HAKEM HEYETİ DEVREYE GİRECEK

Hizmet kolları ile ilgili tekliflerin gelecek hafta sonlandırılmasını beklediklerini dile getiren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, memur maaşı zammı teklifiyle ilgili açıklamasına şu sözlerle devam etti: "Önümüzde bir haftalık bir zaman var. Hem genelde hem hizmet kollarında heyetlerin teklifleriyle yoğun bir çalışma gerçekleştirilecek. Önümüzdeki hafta içinde bir uzlaşma sağlanacağını tahin ediyorum. Uzlaşmaya varılamazda kamu görevlileri hakem heyetinin süreci başlayacaktır" dedi.

BAKAN FARUK ÇELİK'E TEPKİ

Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in memur maaşı zam teklifini açıkladıktan sonra salonu terketmesi ise gergin anların yaşanmasına neden oldu. KESK Başkanı Lami Özgen, Bakan Faruk Çelik'e hitabet ederek "Bu masayı terk etmek Türkiye'deki kamu işçilerine hakarettir!" dedi. Memur maaşı zam teklifinin beklenilen oranın çok altında olmasını ise KESK Başkanı Lam Özgen, "Kimsenin enflasyon farkı adı altında vereceği sadakaya ihtiyacımız yok!" sözleriyle eleştirdi.


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler