FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ford'dan COMVEX'te gövde gösterisi

Ford, COMVEX Fuarı’nda yeni Global Duratorq motorlu Transit’in yanı sıra yeni nesil Ford Ranger ve Cargo’nun yeni Midilli, ADR’li çekici ve Mikser serisi ile gövde gösterisi yapıyor.

Ford'dan COMVEX'te gövde gösterisi

Türkiye otomotiv sektöründe 10’uncu kez toplam pazar liderliğine koşan; geniş ürün gamı ve yaygın hizmet ağı ile müşterilerin tüm ihtiyaçlarına cevap veren ve ticaret hayatının her alanında varlığını sürdüren Ford, 24-27 Kasım tarihleri arasında devam eden COMVEX Fuarı’na yeni ürünleriyle yer alıyor.

Tüyap Beylikdüzü’nde 2’nci salonda yer alan 2000 metrekarelik Ford standında, lansmanı yeni yapılan ve yüzde 17’lik yakıt ekonomisiyle öne çıkan yeni Duratorq motorlu Transit’in yanı sıra aktif yaşam tarzına sahip müşteriler kadar esnaf, çiftçi ve kamu kurumları tarafından da büyük beğeni kazanan Ranger’ın yeni nesli sergileniyor. 2010 yılında başlattığı Ford Cargo İnşaat Serisi atağını da sürdüren Ford, COMVEX Fuarı’nda ayrıca üç yeni Cargo modelinden biri olan yeni mikseri 3536M’in yanı sıra ticaret hayatının her alanında görev yapabilen Midilli serisini ve tehlikeli madde taşımacılığı sektörü için geliştirilen 3232C ADR’li Cargo’yu da sergiliyor.

New York şehrinde taksi olarak kullanılmaya başlanan Türkiye’nin gururu Ford Transit Connect Taksi’nin de sergilendiği Ford standında ayrıca Ford’un küresel ürün programında yer alan ve Amerika ve Avrupaya ihracat edilen elektrikli Transit Connect BEV de yer alıyor.

Nuri Otay: 10. kez liderliğe koşuyoruz
Fuarın açılışında bir konuşma yapan Ford Otosan Genel Müdürü Nuri Otay, Ford Otosan’ın yarım asırlık deneyimiyle Türkiye ticari araç pazarının en uzun geçmişe sahip oyuncusu olduğunu vurgularken, “Ford Ticari Araçlar Türkiye’de güvenin sembolüdür” dedi. Geniş ürün gamıyla toplam pazarda 10’uncu kez liderliğe koştuklarını da belirten Otay, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Türkiye otomotiv pazarı 2011 yılının ilk 10 ayında geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 25 büyüdü ve 700 bin araç satışı yapıldı. Ekim ayında da pazar beklenen rakamların üzerine çıktı. Eylül ayına kıyasla yüzde 12 büyüyen pazar, Ekim ayını 71 bin adetlik satış ile kapadı. Ford Otosan olarak biz; Ekim ayında 11 bin 54, ilk 10 ayda ise 107 bin 914 adet satış rakamı ile pazarda liderliğimizi yine koruduk. Tüm ticari araç segmentlerinde yüzde 20 ve üzerinde seyreden satış performansımızı yılın son iki ayında da sürdürerek seneyi üst üste 10’uncu kez lider olarak kapatmayı hedefliyoruz.

Türkiye ticari araç üretiminin yaklaşık yüzde 55’ini Ford ticari araçlar oluşturuyor
“Ürettiğimiz ticari araçların ihraç pazarlarda büyük beğeni kazanması ile başarılarımızı sürdürülebilir kılıyoruz. İhracata başladığımız tarihten bu yana toplam ihracat adedinde 1,5 milyon rakamını Brezilya'ya gönderdiğimiz Transit ile aştık” diyen Otay, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “ Türkiye ticari araç üretiminin yaklaşık yüzde 55’ini Ford ticari araçlar oluşturuyor. 2011 yılı sonunda ise hem iç hem de dış pazarlarda rekor satış adedine ulaşmayı hedefliyoruz. Bu doğrultuda müşterilerimize katma değerli hizmetler sunma gayretimizi sürdürüyoruz. Müşterilerimizin daha kaliteli araçlara ulaşmalarını garanti altına almak üzere ‘Ford Cargo Onaylı Üstyapıcı Sistemi’ni getirerek Ford standartlarına uygun, Ford Otosan tarafından tavsiye edilen üstyapı firmalarını devreye alıyoruz“

3 kıtada toplam 65 ülkeye Ford Otosan’da üretilen Global Cargo’lar ihraç edilecek
Ford Otosan Genel Müdürü Nuri Otay, Ford Otosan’ın Ağır Ticari Araç Global Ürün Geliştirme ve Tasarım Merkezi olma yolunda çalışmaların da hızla sürdüğünü belirtti. Daha önce de açıkladıkları gibi, Global Cargo büyüme stratejisinin üç aşamada gerçekleşeceğini söyleyen Otay, “Birinci aşamada, Güney Amerika’da üretilen Cargo’larda ortak kabin kullanımına başladık. İkinci aşamamız ise ortak ürünler çıkarmak olacak. İlk ürünümüzün geliştirme çalışmaları devam ediyor. Üçüncü aşamada, motoru da kapsayan global ürün gamı stratejisi üzerinde çalışıyoruz. Doğu Avrupa, Ortadoğu, Rusya, Türki Cumhuriyetler ve Kuzey Afrika pazarları başta olmak üzere 3 kıtada toplam 65 ülkeye Global Cargo ihraç edeceğiz” dedi.

ÖTV’ler Ford’dan kampanyası büyük ilgi topladı
Genel Müdür Otay konuşmasında kampanyalara da dikkat çekti: “Ekim ayında devreye giren yeni ÖTV oranlarının müşterilerimize asgari oranda yansıması için başlattığımız kampanyanın da beğeni kazandığını gördük. Fuarı fırsat bilerek, hemen öncesinde açıkladığımız 24x24 Mavi Işık kampanyamız ile de hem fuara hem de sene sonuna hızlı giriş yapmış olduk. Yaygın satış ve servis ağımızla Türkiye’nin her yerinde müşterilerimize yakın olmaktan mutluluk duyuyoruz.”

Yıl sonuna rekor satış rakamlarıyla ilerleyen Ford, büyük ilgi gören kampanyasını fuarda da sürdürüyor. Tüketicilere fırsatlarla dolu “Mavi ışık” yakan Ford, 2012 model araçlarda tam 5 yeni avantaj sunuyor:

1. Avantaj: 24.000 TL’lik kredi,tüm araçlar için sıfır faizle 24 ay geri ödemeli veriliyor.

2. Avantaj: Transit Connect Kombi’de ÖTV farkını Ford Otosan ödüyor.

3. Avantaj: Ticari araç sahibi olmak isteyenler balon ödemeli kredi kullanabiliyor.

4. Avantaj: Ford Options kulanlar, aylık 288 TL’den başlayan taksitler ve ücretsiz FKasko hediyesi ile istediği araca sahip oluyor.

5. Avantaj: FKasko yaptıranlar, 1 yıl boyunca 200 TL’lik Ford Otosan hediye çekinden yararlanıyor.

COMVEX FUARI’NDAKİ YENİ TİCARİ FORD’LAR…
Ford Transit, yeni nesil Duratorq motoru ile yüzde 17 daha az yakıt tüketiyor
6 nesildir Türkiye’de üretilen ve yüzde 35 ile kendisinden sonra gelen ilk üç rakibinin toplamından fazla pazar payına sahip olan Transit, 2012 modelinde kullanılan Global Duratorq motor ailesi ile yüzde 17’ye varan yakıt tasarrufu sağlıyor.

28 yılda yaklaşık 800 bin adet motor üreten ve gelişen teknolojiye uygun olarak yeni nesil, çevreci ve güçlü motorlar üretme kapasitesine sahip İnönü Fabrikasında üretilen yeni nesil Duratorq motorların mühendislik ve geliştirmesi Ford Otosan katılımıyla yapıldığı gibi, bundan sonraki ARGE yönetim sorumluluğu da Gebze Mühendislik Merkezi tarafından sürdürülecek.

Yüzde yüz Türk mühendis ve işçileri tarafından üretilen; daha verimli, daha ekonomik, daha çevreci, daha sessiz ve dayanıklı Global Duratorq motorla donatılan Transit’ler, satış performansıyla Ford Otosan’ın yüzünü güldürüyor. 2.2 litrelik motorda kullanılan 6 ileri şanzıman, tüm ürün ailesinde standart sunuluyor. Yakıt ekonomisi için devreye alınan pek çok yenilik, daha küçük motor hacminden daha fazla verim elde edilmesini sağlıyor. Daha konforlu yolculuklara olanak tanıyan sessiz ve Euro 4/Euro 5 normlarına uygun düşük CO2 salımlı çevre dostu yeni nesil Global Duratorq motor ailesi, Otomatik Start/Stop Sistemi ve Akıllı Şarj Sistemi seçenekleri ile yakıt tüketimini azaltıyor.
Tepeden tırnağa yenilenen Ford Ranger ilk kez COMVEX Fuarı’nda!

Yenilenmiş yüzüyle COMVEX Fuarı’nda ilk kez görücüye çıkacak olan Ford Ranger, geleneksel zorlu şartlara uyum özelliğini daha fazla yük kapasitesi, daha yüksek performans ve yakıt ekonomisi, daha fazla konfor ve güvenlik, akıllı teknolojiler ve yeni kaslı görünümüyle birleştiriyor. EuroNCAP çarpışma testlerinden 5 yıldız alarak sınıfında bugüne kadarki en yüksek değere imza atan Ranger’ın Wildtrak modelinde yeni yan perde havayastıkları ve göğüs koruması için de ön koltuk yan havayastıkları standart olarak yer alıyor. Ayrıca ses kontrollü Bluetooth ve arka görüş kamera sistemi gibi opsiyonel özelliklere ve akıllı teknolojilere de sahip olan yeni Ranger, macera sevenler için vazgeçilmez bir alternatif olacak. Zorlu şartlara uygun olarak tasarlanmış olan Yeni Ranger 800 mm sudan geçme yeteneği ile de sınıfında lider oluyor.

Ford Cargo 1838T, Artık Daha «Çekici»!
1838T çekici modeli, yeni model yılı yenilikleri ve lojistik sektörüne uygun, midilli lastikli 1050 mm 5.teker yüksekliğindeki versiyonu ile sergileniyor. 380 PS / 1600 Nm çevreci Euro5 motoru, konforlu mandallı tip şanzımanı, klima, retarder ve elektromekanik takograf gibi standart sunulan özellikleri, rekabetçi yakıt tüketimi ve 2 yıl sınırsız km garantisi ile 2011 yılının en çok tercih edilen çekicilerinden olan Ford Cargo 1838T, yepyeni özellikleriyle kullanıcıların vazgeçemeyeceği bir araç olmaya devam edecek.

Türkiyenin yeni lojistik kamyonu : Ford Cargo Midilli Serisi
Hacim taşımacılığına yönelik olarak geliştirilen ve büyük ilgi gören yeni midilli yol kamyonu serisinin iki modeli 1826 (4x2) şasi yol kamyonu ve kapalı kasa üstyapılı 2532 (6x2) yol kamyonu COMVEX Fuarı’nda müşterilerin beğenisine sunuluyor.

Ford Cargo Midilli serisi; ideal güç, yakıt ekonomisi ve yüksek hacimli taşıma kapasitesinin yanı sıra 9 hızlı mandallı tip konforlu şanzımanları, 2 yıl sınırsız km garantisi ve geniş üstyapı seçenekleriyle özellikle sebze-meyve, frigorifik gıda, balık, eşya, tavuk ve içecek taşımacılığı yapan firmaların taleplerine cevap veriyor.

Tehlikeli madde taşımacılığı için 3232C(8x2) ADR
Cargo ürün serisinin genişlemesiyle birbirinden farklı müşteri beklentilerine yönelik ürün geliştirmeyi sürdüren Ford, tehlikeli madde taşımacılığı sektörü için sağ tarafı boş bırakılan 3232C ADR’li aracı satışa sunuyor. Ford Cargo 3232C ADR, yüksek performanslı güçlü motoru, optimum yakıt tüketimi, 9 hızlı mandallı tip konforlu şanzımanı, 2 yıl sınırsız km garantisi ve 25 bin litrelik bavul tipi akaryakıt tankeri üstyapısı ile Ford standındaki yerini aldı.

Ford Cargo İnşaat Serisi genişlemeye devam ediyor
COMVEX Fuarı’nda ilk kez sergilenecek olan Ford Cargo İnşaat Serisi’nin en yeni araçlarından 3536M (6x4) mikser; 360 PS/1600 NM güçlü motoru ve düşük yakıt tüketimi, 16 hızlı mandallı tip konforlu şanzımanı, 10 mm 500 Mpa gücündeki şasisi, rekabetçi yerden yüksekliği, üstyapı montaj braketleri ve uzun bakım aralıkları ile sektörün gözdesi haline gelecek.

Ford Cargo’dan Müşteriye Katma Değer Yaratan Hizmetler
Müşterilerin araç ve filo yönetim gereksinimlerini karşılamak amacıyla devreye alınacak Filobil - Ford Cargo Filo Bilgi Sistemi de fuar kapsamında özel bir stand ile tanıtılıyor. Araç ve filo yönetim gereksinimlerinin karşılanmasına ek olarak, araç bilgilerini online takip ederek servisler üzerinden müşterilerine sunduğu kaliteli hizmet portföyünü de genişletmesini sağlayacak sistemin özellikle filo yöneticilerinden büyük ilgi görmesi bekleniyor.

Elektrikli Transit Connect BEV
Avrupa’da satışına başlanan Elektrikli Transit Connect BEV, Comvex Fuarı’nda Ford standında sergileniyor. Elektrikli Transit Connect BEV’ler 2010 yılından beri başta Amerika Birleşik Devletleri’nin yanı sıra pek çok Avrupa ülkesinde de satılıyor.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler