FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Teknik analiz

Endeksin yüksek bir işlem hacmi ile birlikte kısa vadeli hareketli ortalamalarının üzerine çıkması yükselen kanal formasyonunun devamını onaylayacaktır

Teknik analiz

Eti Yatırım Tarafından Hazırlanan Teknik Analiz Bülteni:

Dün güne yatay başlayan piyasada 26 puanlık değer kaybı ile 68.065 düzeyinden açılış yapan endeks, açılışın hemen ardından 67.703 puana kadar geriledi. Seansın ikinci yarısını ise 67.680-67.900 seviyeleri arasında geçiren endeks 67.781 düzeyinden kapanış yaparken, ikinci seansa da zayıf bir seyirle başladı. En düşük 67.379 seviyesini test eden endeks kapanışa yakın gelen toparlanma çabalarına rağmen günü yüzde0,72 oranındaki kayıpla 67.600 düzeyinden kapadı.

Genel Görünüm: Aşağıdaki TL bazlı grafikte de yer aldığı üzere geçen haftayı Perşembe günü hariç 68.000-68.500 aralığında sıkışık geçiren endeks, bu haftaya da zayıf bir seyirle başladı. Aslında geçen hafta yaşanan hareketlilik bu haftanın sinyali vermişti. Dün 14 Ağustos’tan bu yana ilk defa 5 ve 9 günlük hareketli ortalamalarının altında kapanış yapan endeksin bu hareketinin nispeten düşük bir hacimle gerçekleşmesi bunu hala bir düzeltme olarak yorumlamamıza neden olmaktadır. Dünkü bültenimizde de dikkati çektiğimiz üzere Bollinger Band’ın yeniden daralma eğilimine girmesi 68 bin seviyesinin üzerinde tutunamayan endeks için bir baskı unsuru olmaya devam etse de, endeksin bu hafta sonuna kadar yaşayacağı seyir yükseliş eğiliminin yeniden devam edip etmemesi konusunda belirleyici olacaktır.

Endeksin yüksek bir işlem hacmi ile birlikte kısa vadeli hareketli ortalamalarının üzerine çıkması yükselen kanal formasyonunun devamını onaylayacaktır. Teknik göstergeleri incelediğimizde kısa vadeli olanlardan CCI’ın aşırı alım bölgesine giremeden yönünü yeniden aşağıya doğru çevirdiği, bölgede bulunan William’s R’ın da benzer şekilde hareket ederek satım sinyali verdiği görülmektedir. Burada dikkati çeken unsur Ağustos ayı ortasından bu yana olan dönem incelendiğinde endeksin düşük eğimli yükseliş trendine karşın, Momentum’un yatay bir kanalda hareket etmesidir. Momentum’un bu seyri endeks üzerinde bir baskı unsuru olmakla birlikte, hala 100 referans çizgisinin üzerinde bulunması endeksin destek seviyelerinde tutunmasına yardımcı olacaktır. Bahsettiğimiz dönem içinde orta vadeli teknik göstergelerden MACD ve Trix’in ise piyasadaki bu hareketliliğe tepki vermeden yatay seyirlerine devam etmesi de bu görüşümüzü teyit edici niteliktedir.

Mevcut durumda kısa vadeli yükselen trendine devam eden endeks için 70 bin hedefinin hala geçerli olduğu söylenebilir. Bu nedenle zaman zaman hız kazanan kar satışlarına rağmen yükseliş eğiliminin kısa vadede devam edebileceğine dair görüşümüzü korumaktayız. Kısa vadede endeks için 67.800-68.000-68.600-69.400 direnç, 67.200-66.600 (21 günlük H.O)-66.000 destekler olarak kabul edilebilir. Dolar bazında ise yanda sağdaki grafikte de görülebileceği üzere dün 3.77 cent düzeyinden kapanış yapan endeksin 3.80 cent seviyesinin altındaki seyrini sürdürdüğü indiği söylenebilir. 2011 yılı Haziran ayından bu yana geçerli olan uzun vadeli çanak formasyonunun boyun çizgisi konumundaki 4.08 cent seviyesini hedefleyen endeks için 3.80-3.84-3.92 cent direnç, 3.74-3.68 cent ise destek olarak kabul edilebilir.

En Çok Aranan Haberler