FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın analiz

Eğer altın 1660 ve 1630 seviyesi üzerinde kalmayı sürdürürse yeniden 1730 ve 1800 seviyelerini test etmesi kaçınılmaz olacaktır.

Altın analiz

GCM Menkul Kıymetler Tarafından Hazırlanan Altın Fiyatları Raporu:

Bilindiği gibi altın fiyatlarında 1795 seviyelerindeyken yaşanılacak kar satışlarının 1681 seviyesine kadar devam edeceğini, yaşanılacak bu düşüşlerin alım fırsatı olması gerektiğini hemen hemen her analizimizde sizlerle paylaştık ve bu fırsatımız güncelliğini korumaktadır. Peki bu fırsatın devam edebilmesi için gerekli şartlar nelerdi?

1-) FED’in düşük faiz ve para politikasına devam etmesi.
2-) Parasal genişlemenin devam etmesi
3-) Merkez bankalarının altın rezervlerini artırması
4-) Fiziki altın alımcıların var olan alışlarını desteklemesi.

Bu 4 maddenin ilk 2 maddesini şuan ki hükümet ve başkan Obama tarafından bizzat desteklendiğini, diğer başkan adayı olan Romney’in FED’in yürütmüş olduğu politikaları şiddetli bir şekilde eleştirdiği gözlemlenmiştir. Bu nedenle de özellikle Altın’daki yükselişlerin daha net bir şekilde devam edebilmesi için Obama’nın yeniden başkan seçilmesi gerektiğini söyleyebiliriz.

Teknik olarak baktığımızda haftalık grafikteki 50 günlük basit hareketli ortalama olan 1660 ve gerek haftalık gerekse aylık grafikteki kanalın alt noktası olan 1630 desteklerinin önemli olduğunu, bu destek noktaları üzerinde kaldığı müddetçe yükseliş baskısının devam edeceğini söyleyebiliriz. Altın fiyatlarında yaşanılan düşüşlerden sonra piyasaların Altın’daki düşüşlere inancının arttığını, bu nedenle de psikolojik olarak tam ters hareketlerin
oluşma ihtimalinin kuvvetli olduğunu söyleyebiliriz. Ayı piyasası için konuşmanın daha erken olduğunu, 1630 desteğini kırması durumunda böyle bir ihtimalin gerçekleşeceğini gözlemleyebiliriz.

Eğer altın 1660 ve 1630 seviyesi üzerinde kalmayı sürdürürse yeniden 1730 ve 1800 seviyelerini test etmesi kaçınılmaz olacaktır.
Kısa vadeli olarak baktığımızda ise 1675 desteğinin önemli olduğunu, bu destek üzerinde yukarı yönlü hareketlerine devam edeceğini, 1690 direncini geçmesi durumunda ise yeniden 1700 seviyesinin üzerinde kalmak isteyeceğini söyleyebiliriz. Aksi takdirde yani altın fiyatlarının 1675 desteğini kırması durumunda yukarıda belirtmiş olduğumuz 1660 desteği devreye girecektir ve bu destek noktasına göre net işlem fırsatı gerçekleştirebilirsiniz.

NOT: Genel olarak bugün ABD seçimlerinin olması neticesinde altın fiyatlarında sert hareketlerin oluşabileceği, bu nedenle de altın fiyatlarının ilerleyen zamanlarda oluşacağı hareketin öncüsünün bugünden belirgin olacağını gözlemleyebiliriz.

Pivot 1675
Destek 1675-1668-1660
Direnç 1690-1698-1705

En Çok Aranan Haberler