FİNANS

Faiz analiz

Faiz cephesinde gösterge bileşik faizin önümüzdeki dönemde yüzde 8.5-9.0 aralığında hareket edeceği düşünülüyor.

Faiz analiz

Merkez Bankası Temmuz Enflasyon Raporu'nda 2011 yıl sonu enflasyon beklentisini değiştirmezken, TL'nin daha fazla değer kaybetmesinin enflasyon üzerinde olumsuz etkileri olabileceğini belirterek, BDDK tedbirleri ile ilave sıkılaşmanın sağlandığını, faiz artışına şu anda gerek görmediklerini ve enflasyon tahminlerinin politika faizinin yıl sonuna kadar sabit tutulduğu varsayımı altında hazırlandığını söyledi.

Bu açıklamaların ardından faizde yüzde 8.80 seviyesine kadar bir gevşeme yaşendı. Faiz cephesinde gösterge bileşik faizin önümüzdeki dönemde yüzde 8.5-9.0 aralığında hareket edeceğini düşünüyoruz.

Yurt dışı piyasalar ABD borç tavanı krizine odaklanmayı sürdürürken Türkiye cephesinde TCMB’nin enflasyon raporu düne damgasını vurdu. Başbakan Erdoğan’ın açıklamalarının ardından dün de TCMB Başkanı Başçı’nın yorumları, TL’deki değer kaybından endişe duyulduğu ve buna karşı önlem alınabileceği algılamasına yol açtı. Başbakan Erdoğan’ın bir önceki gün yaptığı açıklamada döviz kurunda orta yol bulunacak ifadesi ile birleştirilince TL’de son dönemde meydana gelen ciddi değer kaybından dolayı karşılık hükümet ve ekonomi yönetiminde rahatsızlık duyulduğu algılamasına yol açtı.

(TURKISH YATIRIM)

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler