FİNANS

Faiz analiz

TCMB hem küresel piyasalardaki gelişmeleri hem de iç piyasalardaki gelişmeleri bugün mutlaka görüşecek olması bu PPK toplantısının da önemini artırıyor.

Turkish Yatırım Tarafından Hazırlanan Tahvil-Bono ve Para Piyasası Yorumu:

TCMB'nin bugün sonuçlanacak Para Politikası Kurulu (PPK)toplantısında ve yıl sonuna kadar politika faizi, gecelik borçlanma ve borç verme oranları ile TL ve döviz cinsi zorunlu karşılık oranlarının sabit tutulması bekleniyor. Merkez Bankası'nın bugün için piyasanın 16-17 milyar TL civarında hesapladığı likidite ihtiyacının ne kadarlık bölümünün yüzde 5.75 ile bir haftalık vadede sağlanacağı önemli beklentiler arasında bulunuyor. Dün TCMB'den ilk kez Piyasa Yapıcı olmayan bankalar yüzde 12.5'ten borçlandı. Bunun yanında ilk kez TCMB aracılığı ile depo piyasasında işlem geçti. Her ne kadar tutarlar yüksek olmasa da bunlar önemli gelişmeler.

TCMB hem küresel piyasalardaki gelişmeleri hem de iç piyasalardaki gelişmeleri bugün mutlaka görüşecek olması bu PPK toplantısının da önemini artırıyor.Tahvil-bono piyasasında ise dün spot kapanışta ortalama yüzde 10.50, valörlüde yüzde 10.53 seviyesinde olan gösterge faiz, bu sabah tezgahüstü piyasada ilk işlemlerde yüzde 10.59/10.49 seviyesinde başladı.

Euro bölgesine yönelik artarak devam eden endişeler küresel piyasalarda sert dalgalanmalara yol açmayı sürdürürken, küresel endişelerin son dönemde geldiği durumun bugün gerçekleştirilecek Para Politikası Kurulu kararlarına ilişkin önemi oldukça arttı.Dün en son 21 Ekim'de gördüğü 1.8550 seviyesinde başlayan dolar/TL güniçinde bir ara 1.8350'ye yaklaşsa da artan küresel endişelerle yeniden 1.85 seviyesinin üzerine çıktı. Dolar/TL bugün güne 1.86seviyesinin hemen altında başlarken TL sepet bazında 2.18 seviyesinin üzerinde işlem görüyordu. TCMB'nin döviz piyasasına doğrudan müdahale ettiği sepet seviyesi 2.22'li seviyelerdi.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler