FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

VOB analiz

Yurtdışının olumsuz olması durumunda paralel bir kayıp yerine tutunma çabası devam edecek mi bugün belirleyici olacak.

VOB analiz

Turkish Yatırım Tarafından Hazırlanan Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası Piyasa Yorumu:

Amerikan endeksleri açıklanan 400 Milyarlık uzun dönem borçlanmaplanı sonrası kayıplarını arttırdı.FED borçlanma maliyetini düşürmek ve resesyonu engellemek için portföyündeki tahvilleri uzun dönemli tahvillerle değiştirme kararı aldı.Ekonomi ve durgunluk endişeleri tekrar gündemde.

İçeride dün not arttırımı sonrası dengelenme günü yaşadık. Piyasada haber sonrası satış ve düzeltme yaşanmasını bekleyenlerile daha da yukarısının mümkün olduğunu düşünenler ikiye bölünmüş durumda.Yurtdışının olumsuz olması durumunda paralel bir kayıp yerine tutunma çabası devam edecek mi bugün belirleyici olacak.

Vob'da 73,000’in altına doğru geri çekilmeler yeni alım fırsatı yarabilir.Güniçi destek olarak 72,800, direnç olarak 73,600 izlenebilir.Kontratlarınları güne 1000 puanın üzerinde düşüşle başlamasını bekliyoruz.

Ekim Vadeli Dolar Kontratı

Doların bu ortamda belirleyici olduğunundan bahsetmiştik. Görünen o ki hala tl zayıf duruyor. Olası yukarı hareketlerde 1,82 ve 1,8250 bölgesisatış bölgesi olarak değerlendirilebilir. Merkez bankasının bu seviyelerde herhangi bir adımı olacak mı takip etmek gerekli.

Destek olarak 1,8050, direnç olarak 1,8250 seviyeleri takip edilebilir. Busabah bankalararası kotasyonlar 1,8150 - 1,8195 civarında.Döviz kontratlarının güne yükselişle başlamasını bekliyoruz.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler