FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın analiz

Altın fiyatlarının 1322 seviyesini kırması önümüzdeki günlerde 1292 seviyelerine varan düzeltme hareketi getirebilir.

Altın analiz

İntegral Menkul Tarafından Hazırlanan Altın Fiyatları Raporu:

Altın fiyatları bir süredir gerçekleştirdiği yükselişlerin ardından önceki gün 1345 direncini aşamamasıyla gelen satışlarla 1320 seviyelerine kadar gevşedi. Ukrayna'da yaşanan olaylar ve Çin'in büyüme ve imalat rakamlarına ilişkin aşağı yönde beklentiler, gelişmekte olan ülkelerin kırılganlıklarını bir kez daha göz önüne çıkarttı. Bu nedenle bir süredir zayıf seyreden 'Dolar', dün global çapta, kırılganlık gösteren ülkelerin para birimlerine karşı değerlenmeye başlamasıyla, altın fiyatlarında da beklenen düzeltme gelmiş oldu.

Hafta başında Altının fiziki talebine baktığımızda 1 ve 3 aylık GOFO oranlarının ekside olmasıyla kısa vadeli talep yönlü destek buluyordu. Ancak gün itibarı ile 3 aylık GOFO oranlarının artı bölgeye geçmesi, altın fiyatlarında gün içinde gelebilecek yükselişlerin devamlı olmayacağı ve kısmi yükselişler olabileceği anlamına
gelmektedir. Dolar'ın diğer tüm ülke para birimlerine karşı 'implied volatility'sinin artıyor olması da yatırımcı cazibesini Dolara çekmektedir.

Tekniksel olarak ele aldığımız altın fiyatlarında günlük periyotta yükseliş trendinde olan 1322 bölgesi ara destek olarak karşımıza çıkmaktadır. Altın fiyatlarının 1322 seviyesini kırması önümüzdeki günlerde 1292 seviyelerine varan düzeltme hareketi getirebilir. Aynı zamanda günlük periyotta yine oluşan 'Evening Star' ayısal dönüşüme işaret etmektedir. Yatırımcılarımızın bu aşamada takip etmeleri gereken direnç seviyeleri 1334/1338/1342, destek seviyeleri 1328/1322/1319'dur.

En Çok Aranan Haberler