FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dolar/TL kuru

Gevşek para politikasının sürdürülmesi halinde parite de bir miktar değerlenme beklenebilirken aksi durumda Dolar’daki yükseliş trendi sürebilir.

Dolar/TL kuru

Ulukartal Kapital TarafındanHazırlanan Uluslararası Döviz Piyasaları Raporu:

EURUSD
Eur/Usd paritesinde halen mevcut gündem korunurken özellikle Bernanke’nin para politikasına ilişkin yapacağı açıklama kritik olacak. Gevşek para politikasının sürdürülmesi halinde parite de bir miktar değerlenme beklenebilirken aksi durumda Dolar’daki yükseliş trendi sürebilir. Teknik görünüm 1.4000 seviyesinin altında kalındığı sürece satış yönündeyken bu parite de işlem yapacak oyuncuların şu sıralar işlemlerin gerçekleştiği 1.4000 seviyelerinden satış yapmaları ve 1.4000 seviyesine stop koyarak kazanan pozisyonları satış trendi boyunca taşımaları uygundur.

GBPUSD
Gbp/Usd paritesinde de Dolar’ın genel güçlü seyrine paralel olarak bir miktar düşüş izliyoruz. Pound’daki değer kaybı diğer para birimlerinden daha yavaş olsa da ana trende uygun bir seyir izleniyor. Yine borç tavanına ilişkin yapılacak açıklama bu parite üzerinde de belirleyici. Olumsuz gelebilecek bir açıklama şiddetle fiyatlanabilecekken aksi durumda konsolide bir seyir izlenebilir. Bunun dışında Pound’a açıklanacak olan ticaret dengesi ve çekirdek
enflasyon verileri de yakından izlenmesi gereken diğer önemli gelişmeler.

USDJPY
Usd/Jpy paritesinde de hafta başındaki beklentilerimiz sürüyor. Stres enstrümanlarının değer kazanmasına bağlı olarak Yen’in Dolar’dan daha hızlı değerlendiğini görüyoruz. Kritik 80.00 seviyesine kadar bu durumun devam etmesi beklenirken Japon Merkez Bankası’nın para politikası üzerindeki politikasıda değişmiş değil. 80.00 seviyelerinin altından halen müdahale gelmesi beklenebilir.

USDTL
Dolar’daki değerlenmenin en şiddetli hissedildiği paritelerden biri Usd/Try paritesi bunun en önemli sebebi de diğer enstrümanlardan daha riskli kabul edilen gelişmekte olan ülke para birimlerinin fiyatlamalarının daha şiddetli olması. İç piyasadaki karışıklığında desteklediği paritede alımlarım sürmesi beklenebilir. Diğer taraftan açıklanacak olumlu bir gelişme de yine fiyatlamanın diğer para birimlerinden daha şiddetli olmasına neden olabilir ve parite
gerileyebilir. Bu parite de işlem yapacak oyuncuların 1.6500 seviyelerinden satış yapması uygun olacaktır.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler