FİNANS

İç piyasa ve pariteler

Doların uluslararası piyasalarda değer kaybetmesine bağlı olarak dolar kurunda dün aşağı eğilimli bir seyir yaşandı

İç piyasa ve pariteler

Eco Yatırım Tarafından Hazırlanan Dövizde İç Piyasa ve Pariteler Raporu:

USD/TL
Makro Ekonomik Görünüm: Doların uluslararası piyasalarda değer kaybetmesine bağlı olarak dolar kurunda dün aşağı eğilimli bir seyir yaşandı. Günün genelinde 1,5770-1,6070 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada TL dolar karşısında yaklaşık yüzde1,62 oranında değer kazandı. Bugün, Euro Bölgesi ÜFE rakamının yanı sıra ABD istihdam değişim endeksleri piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa ve orta vadede bekle sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda güçlendiğini gözlemliyoruz. Hem sinyallerin bekle konumda yer alması hem de işlem hacminin zayıflamasına bağlı olarak temkinli hareketin korunması beklenmelidir. Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller bekle, işlem hacmi ise güçlü konumdadır. Tepki alımı beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,5680 ve 1,5560 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,5900 ve 1,6030 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

EUR/USD
Makro Ekonomik Görünüm: 1,29 seviyesinden başlayan yukarı yönlü rallinin 1,39 direncine yaklaştığını gözlemliyoruz. Özellikle Mısır’da belirsizliklerin artmasının yanı sıra Euro Bölgesi’nde faiz artırım beklentileri paritede alımları destekledi. Günün genelinde 1,3689-1,3837 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada euro dolar karşısında yaklaşık yüzde0,99 oranında değer kazandı. Bugün, Euro Bölgesi ÜFE rakamının yanı sıra ABD istihdam değişim endeksleri piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede bekle, orta vadede ise al sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda düşük kaldığını gözlemliyoruz. Hem piyasaya katılımın zayıf olması hem de sinyallerin farklı olmasına bağlı olarak temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller bekle, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. 1,39 direnç seviyesinin altında kalması durumunda kısa vadeli kar satışlarının etkili olması beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,3630 ve 1,3750 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,3910 ve 1,4020 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

GBP/USD
Makro Ekonomik Görünüm: İngiltere’de faiz artırım beklentilerini piyasada etkili olmasına bağlı olarak sterlinde alımların güçlendiğini gözlemledik. Günün genelinde 1,6009-1,6157 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada sterlin dolar karşısında yaklaşık yüzde0,80 oranında değer kazandı. Bugün, İngiltere PMI inşaat endeksinin yanı sıra ABD istihdam değişim endeksleri piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak kısa vadede bekle, orta vadede ise al sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda düşük kaldığını gözlemliyoruz. Hem piyasaya katılımın zayıf olması hem de sinyallerin farklı olmasına bağlı olarak temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller bekle, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. 1,62 direnç seviyesinin altında kalması durumunda kısa vadeli kar satışlarının etkili olması beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,5980 ve 1,6070 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,6220 ve 1,63 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

USD/JPY
Makro Ekonomik Görünüm: Aşağı eğilimli seyreden paritede dün uluslararası piyasalarda doların değer kazanması değerlendirildi. Günün genelinde 81,3-82,2 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada yen dolar karşısında yaklaşık yüzde0,85 oranında değer kazandı. Bugün, Euro Bölgesi ÜFE rakamının yanı sıra ABD istihdam değişim endeksleri piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede sat, orta vadede bekle sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda güçlendiğini gözlemliyoruz. İşlem hacminin güçlenmesine karşın sinyallerin karışık konumda olmasına bağlı olarak temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller sat, işlem hacmi ise güçlü konumdadır. Satışların 80 seviyesine doğru devam ettiği görülebilir.

Seviyeler: Gün içinde 81 ve 80,7 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 81,7 ve 82,3 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler