FİNANS

İç piyasa ve pariteler

Kısa vadede sinyaller bekle, işlem hacmi ise güçlü konumdadır. 1,58’in kırılmaması durumunda tepki alımı beklenmelidir.

İç piyasa ve pariteler

USD/TL
Makro Ekonomik Görünüm: Geçtiğimiz hafta Ortadoğu’daki gerilimle dalgalı bir seyir izleyen dolar kuru kapanışını ekside yaptı. Geçtiğimiz haftanın genelinde 1,5720-1,6220 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada TL dolar karşısında yaklaşık %1,89 oranında değer kazandı. Bu hafta, İngiltere Merkez Bankası faiz kararının yanı sıra ABD Michigan Üniversitesi güven endeksi piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa ve orta vadede bekle sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise haftalık bazda güçlendiğini gözlemliyoruz. Piyasaya katılımın güçlenmesine karşın sinyallerin bekle konumunda olmasına bağlı olarak temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller bekle, işlem hacmi ise güçlü konumdadır. 1,58’in kırılmaması durumunda tepki alımı beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,5730 ve 1,5610 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,5950 ve 1,6080 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

EUR/USD
Makro Ekonomik Görünüm: ABD tarım dışı istihdam datasının zayıf gerçekleşmesine rağmen işsizlik oranının %9 seviyesine gerilemesi piyasada kısa vadeli beklentileri değiştirirken paritede yükselişin hız kesmesinde etkili oldu. Haftanın genelinde 1,3544-1,3862 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada euro dolar karşısında yaklaşık %0,15 oranında değer kaybetti. Bu hafta, ABD Michigan Üniversitesi güven endeksinin yanı sıra bütçe gerçekleşmeleri ve tüketici kredileri piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede sat, orta vadede ise al sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise haftalık bazda düşük kaldığını gözlemliyoruz. Hem piyasaya katılımın zayıf olması hem de sinyallerin farklı olmasına bağlı olarak temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller sat, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. 1,3510 destek seviyesinin üzerinde tutunması durumunda kısa vadeli tepki alımlarının etkili olması beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,3390 ve 1,3510 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,3660 ve 1,3780 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

GBP/USD
Makro Ekonomik Görünüm: Geçtiğimiz haftanın genelinde İngiltere Merkez Bankası’nın faizleri artıracağına yönelik beklentilerin piyasada fiyatlanmasına bağlı olarak sterlinde alımların etkili olduğunu gözlemledik. Haftanın genelinde 1,5821-1,6279 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada sterlin dolar karşısında yaklaşık %1,49 oranında değer kazandı. Bu hafta, İngiltere Merkez Bankası faiz kararının yanı sıra ABD Michigan Üniversitesi güven endeksi piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak kısa vadede bekle, orta vadede ise al sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise haftalık bazda düşük kaldığını gözlemliyoruz. Hem piyasaya katılımın zayıf olması hem de sinyallerin farklı olmasına bağlı olarak temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller bekle, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. 1,60 psikolojik destek seviyesinin üzerinde tutunması durumunda kısa vadeli tepki alımlarının etkili olması beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,5930 ve 1,6020 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,6170 ve 1,6260 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

USD/JPY
Makro Ekonomik Görünüm: Geçtiğimiz haftada yende yine bant hareketi etkiliydi. Geçtiğimiz haftanın genelinde 81,1-82,5 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada yen dolar karşısında yaklaşık %0,13 oranında değer kazandı. Bu hafta, İngiltere Merkez Bankası faiz kararının yanı sıra ABD Michigan Üniversitesi güven endeksi piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa ve orta vadede bekle sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise haftalık bazda zayıfladığını gözlemliyoruz. Hem piyasaya katılımın güçlü olması hem de sinyallerin bekle olmasına bağlı olarak temkinli hareket beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller bekle, işlem hacmi ise güçlü konumdadır. Makro görünüme bağlı olarak yende değerlenme beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 81,8 ve 81,4 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 82,6 ve 83 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir."

Eco Yatırım Tarafından Hazırlanan Dövizde İç Piyasa ve Pariteler Raporu

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler