FİNANS

İç piyasa ve pariteler

Bugün, Euro Bölgesi sanayi üretim rakamının yanı sıra ABD perakende satışlar ve Euro Bölgesi borç krizine yönelik gelişmeler piyasada yakından takip edilecektir.

İç piyasa ve pariteler

Eco Yatırım Tarafından Hazırlanan Dövizde İç Piyasa ve Pariteler Raporu:

USD/TL
Makro Ekonomik Görünüm: Dolar kurunda dün cari açığın yüksek çıkmasıyla oluşan yabancı çıkışı sonucunda gelen sert alımlarla 1,59 seviyesine doğru bir hareket yaşandı. Buna bağlı olarak günün genelinde 1,5580-1,5890 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada TL dolar karşısında yüzde1,76 oranında değer kazandı. Bugün, Euro Bölgesi sanayi üretim rakamının yanı sıra ABD perakende satışlar ve Euro Bölgesi borç krizine yönelik gelişmeler piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede al, orta vadede ise bekle sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda zayıfladığını gözlemliyoruz. Hem sinyallerin karışık konumunda olmasına hem de işlem hacminin zayıflamasına bağlı olarak temkinli seyir beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller al, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. Kısa vadede global piyasalardaki negatif görünüme bağlı olarak alımların sürmesi beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,5800 ve 1,5670 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,5950 ve 1,6030 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

EUR/USD
Makro Ekonomik Görünüm: Yunanistan ekonomisini kurtarmaya yönelik oluşturulacak paket üzerinde kesin bir karar çıkmamasına bağlı olarak piyasada endişelerin artması paritede satış baskısının güçlenmesinde etkili oldu. Günün genelinde 1,4173-1,4424 seviyeleri arasında hareket
yaşanan piyasada euro dolar karşısında yaklaşık yüzde1,51 oranında değer kaybetti. Bugün, Euro Bölgesi sanayi üretim rakamının yanı sıra ABD perakende satışlar ve Euro Bölgesi borç krizine yönelik gelişmeler piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa ve orta vadede sat sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda düşük kaldığını gözlemliyoruz. Sinyallerin sat olmasına rağmen piyasaya katılımın zayıf olması nedeniyle temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller sat, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. 1,4180 destek seviyesinin üzerinde tutunması durumunda kısa vadeli tepki alımlarının etkili olması beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,4075 ve 1,4110 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,4280 ve 1,4390 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

GBP/USD
Makro Ekonomik Görünüm: İngiltere Merkez Bankası’nın enflasyon raporunda enflasyonist baskıların artacağına yönelik sinyallerin yer alması piyasada faiz artırım beklentilerini güçlendirirken sterlinde alımları destekledi. Fakat, doların borç endişeleri nedeniyle para birimleri karşısında değer kazanması alımları sınırladı. Günün genelinde 1,6323-1,6518 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada sterlin dolar karşısında yaklaşık yüzde0,12 oranında değer kaybetti.

Bugün, İngiltere sanayi üretimi rakamlarının yanı sıra ABD perakende satışlar ve Euro Bölgesi borç krizine yönelik gelişmeler piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede sat, orta vadede ise bekle sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda düşük kaldığını gözlemliyoruz. Hem piyasaya katılımın zayıf olması hem de sinyallerin farklı olması nedeniyle temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller sat, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. 1,6280 destek seviyesinin üzerinde tutunması durumunda kısa vadeli tepki alımlarının etkili olması beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,6230 ve 1,6280 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,6410 ve 1,6530 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

USD/JPY
Makro Ekonomik Görünüm: Paritede dün tepki alımlarının devam ettiğini gözlemledik. Buna bağlı olarak günün genelinde 80,6-81,3 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada yen dolar karşısında yaklaşık yüzde0,21 oranında değer kaybetti. Bugün, Euro Bölgesi sanayi üretim rakamının yanı sıra ABD perakende satışlar ve Euro Bölgesi borç krizine yönelik gelişmeler piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede bekle, orta vadede sat sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda zayıfladığını gözlemliyoruz. Hem işlem hacminin zayıflaması hem de sinyallerin karışık konumda olmasına bağlı olarak temkinli seyir beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller bekle, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. Kısa vadede yukarı yönlü seyrin sürmesi beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 80,7 ve 80,1 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 81,5 ve 82,2 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler