FİNANS

Teknik analiz

Mevcut durumda kademeli yükselişin devam etmesi halinde Bollinger Band’ın üst sınırı olan 58.800 kısa vadeli önemli bir direnç konumundadır.

Teknik analiz

Eti Yatırım Tarafından Hazırlanan Teknik Analiz Bülteni:

Dün güne alıcılı başlayan piyasada yüzde0,74 oranındaki primle 58.897 puandan açılış yapan endeks en yüksek 58.979 seviyesini test ettikten sonra satış baskısı ile karşılaştı. İlk seansta açılışta oluşan 429 puanlık gap’ini kapatan endeks, ikinci seansa ise yatay bir başlangıç yaptı. Ancak ilk seansta olduğu gibi yine satışların etkili olduğu piyasada 58.500 desteğinde tutunamayan endeks günü yüzde0,24 oranındaki değer kaybı ile 58.324 düzeyinden tamamladı.

Genel Görünüm: Aşağıdaki TL bazlı grafikte de yer aldığı üzere geçen hafta boyunca 100 günlük hareketli ortalamasını destek alarak 58 bin seviyesinin üzerinde tutunma çabası veren endeksin bu haftaya ise zayıf bir başlangıç yaptığı görüşmektedir. Dünkü bültenimizde dikkati çektiğimiz üzere, son günlerde günlük hareket bandının 500 puanla sınırlı kalmasının ve işlem hacminin düşük seviyesini korumasının piyasanın hala yeterince güç kazanmadığına işaret ettiğine dair görüşümüz de dün yaşanan düşüş ile birlikte onaylanmış oldu. Aynı şekilde kısa vadeli teknik göstergelerin de konumunun da endeksteki bu yükselişi teyit etmediğini ifade etmiştik. Keza CCI düşüş eğilimi sonrasında aşırı alım bölgesinden çıkarak satım sinyali verirken, William’s R hala bölgedeki yatay seyrini sürdürmektedir. Benzer şekilde Momentum’un 100 referans çizgisi üzerindeki yükselişini sonlandırmak üzere olduğu görülmektedir.

Orta vadeli teknik göstergelerden MACD ise tetik çizgisinin üzerindeki yükselişini sürdürürken, Trix de alım sinyali vermiş durumdadır. 25 Mayıs’tan bu yana olan dönem incelendiğinde önce 54.500-55.500 aralığında kısa bir taban oluşumu, ardından da 58 bine kadar kademeli bir yükseliş yaşandığı görülmektedir. Geçen haftaki hareketliliğin de bir taban arayışı şeklinde yorumlanması mümkün olmakla birlikte kısa vadeli teknik göstergeler ile yaşanan uyumsuzluk bir risk unsuru olarak nitelendirilebilir. Benzer şekilde 57.300-57.500 aralığındaki gap’in hala doldurulmamış olması da bu riski artırıcı bir unsurdur.

Mevcut durumda kademeli yükselişin devam etmesi halinde Bollinger Band’ın üst sınırı olan 58.800 kısa vadeli önemli bir direnç konumundadır. Bu seviyenin aşılması sonrasında ise 60.000-60.800 aralığındaki önemli bir direnç bölgesinin aşılma çabası sözkonusu olabilecektir.

Yükselişin işlem hacmi ile teyit edilmemesi ise düzeltme hareketleri için zemin hazırlamaktadır. Bu nedenle piyasadaki olumlu görünümden yararlanmak için açılan yeni pozisyonlarda dikkatli olunmasını tavsiye ederiz. Olası düzeltmelerde de mevcut pozisyonlar için ise stop loss konulmasını ve/veya VOB’da korunma amaçlı işlemler yapılmasını tavsiye ederiz. Kısa vadede endeks için 100 günlük hareketli ortalamanın bulunduğu 58.200, 50 günlük hareketli ortalamanın bulunduğu 57.800, 21 günlük hareketli ortalamasının bulunduğu 56.800 ve yataydan gelen önemli bir seviye olan 56.500 destekler konumundadır. Dolar bazında ise yandaki grafikte de görülebileceği üzere dün 3,21 cent seviyesindeki direncinden kapanış yapan endeks için 3.22-3.26-3.30 cent direnç, 3.18-3.12-3.09 cent ise destek olarak kabul edilebilir.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler